AGORA 2013: europenii propun moduri de combatere a șomajului în rândul tinerilor 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Cu aproape un sfert din tinerii europeni fără loc de muncă, UE trebuie să se străduiască mai mult pentru a găsi soluții. Parlamentul European consultă nu numai experții și politicienii, ci și pe cei direct vizați: tinerii. Între 6 și 8 noiembrie, Parlamentul găzduiește dezbateri cu tineri angajați și șomeri despre combaterea șomajului. 12 dintre aceștia ne-au împărtășit ideile lor.

„Credem că lupta împotriva șomajului este o chestiune de supraviețuire a sistemului nostru democratic. Cel mai important lucru pentru fiecare generație de părinți sunt șansele pentru copiii lor, pentru copiii noștri”, a spus președintele Parlamentului European, Martin Schulz.


Isabelle Durant, vicepreședinta Parlamentului European, a spus că „această conferință are scopul de a înțelege care sunt principalele obstacole pe care le întâmpină tinerii în căutarea unui loc de muncă”.


Ce ar putea face UE pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor? - a fost întrebarea pe care am adresat-o unor participanți la Agora. Răspunsurile sunt în galeria foto.


Agora 2013 despre șomajul în rândul tinerilor se derulează între 6 și 8 noiembrie. La dezbateri participă 56 de europeni (câte doi tineri cu vârste între 18 și 30 de ani din fiecare stat membru – unul angajat și unul șomer). Ideile lor despre cum trebuie combătut șomajul în rândul tinerilor vor fi comunicate factorilor de decizie în cadrul evenimentului EYE, în mai 2014, la Strasbourg.


Evenimentul poate fi urmărit pe Twitter cu #agora2013.