Ziua europeană a protecției datelor: construind încrederea 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Astăzi serbăm a opta Zi europeană a protecției datelor. Deputații europeni lucrează asupra reformei legislației UE în domeniu, care are scopul de a oferi siguranță datelor europenilor online. Un studiu recent arată că 76% din aceștia consideră că datele lor nu sunt în siguranță în mâinile companiilor private. Infograficul de față vă oferă mai multe informații despre comportamentele și îngrijorările noastre online.

Protecția datelor a fost în centrul atenției Parlamentului European anul trecut. În urma acuzațiilor din iunie 2013 conform cărora NSA colectează datele cetățenilor online, deputații europeni au lansat o anchetă privind programele SUA de supraveghere în masă și au cerut suspendarea acordului UE-SUA de urmărire a finanțării terorismului.


Reforma legislației UE în domeniul protecției datelor, discutată în momentul de față în guvernele UE, are ca scop modernizarea regulilor actuale și abordarea unor chestiuni noi, precum „dreptul de a fi uitat”, crearea de profiluri ale utilizatorilor și cererea consimțământului explicit din partea utilizatorilor înaintea folosirii datelor acestora.