Twitteropolis: Parlamentul European pe Twitter – hartă interactivă 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Cel mai rapid mod de a primi informații despre deciziile Parlamentului European este să căutați pe Twitter. Cu mesaje de 140 de caractere, rețeaua socială a devenit platforma preferată a politicienilor, jurnaliștilor și „vânătorilor” de știri. Parlamentul European are aproape 100 de conturi oficiale. Harta noastră interactivă adusă la zi vă arată cum puteți găsi conturile cu informații relevante pentru dumneavoastră.

Interviuri, comunicate de presă, rezultatele ultimelor voturi în comisii, reportaje video de la EuroparlTV sau dosare de la serviciul de cercetare al Parlamentului European – toate pot fi găsite pe Twitter.


Harta este desenată ca un plan pentru transportul public. Fiecare linie grupează conturi relaționate. Faceți clic pe un cont și veți fi redirecționat către pagina respectivă pe Twitter.


Știri în limba română: albastru deschis este culoarea liniei ce grupează conturile centrale al Parlamentului European cu ultimele articole și interviuri cu eurodeputații – în limba dumneavoastră.


Știri locale: albastru închis este culoarea liniei ce grupează conturile birourilor de informare care publică știri locale din statele membre.


Informații de la comisii: portocaliu este pentru conturile celor 20 de comisii parlamentare, două subcomisii și o comisie de anchetă. Aici găsiți rezultatele voturilor, comunicate de presă și anunțuri despre reuniunile ce urmează să aibă loc. Prin acestea puteți intra în contact cu atașații de presă.


Servicii media: pe linia verde se află serviciile media ale Parlamentului European, printre care contul central al presei, cel al purtătorului de cuvânt al Parlamentului și ultimele imagini și clip-uri video.


Evenimente: violet este pentru evenimente și alte conturi PE, de exemplu cel al Premiului Charlemagne pentru Tineri și al Evenimentului pentru Tinerii Europeni.


Articolul și infograficul au fost publicate inițial pe 28/03/2014, dar au fost actualizate și includ „stații” noi.