Protecția consumatorilor: cum vă asigură drepturile Parlamentul European 

 
 

Distribuiți această pagină: 

De la protecția datelor la siguranța alimentară, descoperiți modul în care Parlamentul protejează zilnic drepturile consumatorilor europeni.

©AP Images/Union européenne-PE 

Conform unui studiu recent, 27% dintre cetățenii europeni consideră că protecția consumatorilor și sănătatea publică ar trebui să fie prioritare pentru Uniunea Europeană.

Strategia Europa 2020 este programul european care dorește să stimuleze creșterea economică și ocuparea forței de muncă în deceniul actual, respectând în același timp drepturile consumatorilor.

Descoperiți alte inițiative și realizări ale Parlamentului în materie.

Sfârșitul frontierelor

Începând cu 15 iunie, utilizarea telefonului mobil într-un alt stat membru costă la fel ca utilizarea acestuia în țara dumneavoastră.

Grație unui regulament al UE referitor la portabilitatea transfrontalieră care va intra în vigoare la începutul anului 2018, puteți accesa conținut online în străinătate, cum ar fi filme, seriale sau muzică fără să plătiți în plus, dacă ați achiziționat un abonament în țara de origine.

Cumpărături online

Începând cu iunie 2013, o directivă europeană vă permite să vă răzgândiți în termen de 14 zile de la o achiziție făcută on-line.

Textul a dus, de asemenea, la eliminarea formularelor pre-completate, pentru a evita ca europenii să cumpere un serviciu de care nu au nevoie.

Sănătatea publică

În luna mai 2015, Parlamentul a adoptat o rezoluție cu privire la asigurarea de îngrijiri medicale mai sigure în Europa. Scopul este de a îmbunătăți combaterea rezistenței la antimicrobiene.

Parlamentul European și-a reiterat recent sprijinul pentru introducerea etichetării obligatorii a țării de origine pentru carne și lapte, în scopul de a face ca lanțul alimentar să fie mai transparent.

Protecția datelor cu caracter personal

Parlamentul examinează în prezent un nou regulament cu privire la respectarea vieții private on-line, mai exact cu privire la problema parametrilor legați de activarea cookie-urilor.