Traficul de persoane: aproape 16.000 de victime în UE 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Aflați mai multe despre situația traficului de persoane în UE și în lume cu ocazia Zilei UE de combatere a traficului de persoane - 18 octombrie.

Traficul de persoane: infografic 

Conform unui raport al Comisiei Europene, între 2013 și 2014, în UE s-au înregistrat 15.846 de victime ale traficului de ființe umane, dintre care 76% femei și fete. Dar cifrele reale ar putea fi mult mai mari.

 

Două din trei victime înregistrate (67%) au fost traficate pentru exploatare sexuală; 21% pentru muncă forțată și 12% pentru alte motive, cum ar fi cerșitul, prelevarea de organe sau exploatare la domiciliu. Majoritatea victimelor identificate sunt resortisanți ai UE.

Rolul Parlamentului

 

Deputații europeni au adoptat o directivă pentru combaterea traficului de persoane în 2011, care acoperă inclusiv prevenirea traficului, susținerea victimelor și urmărirea penală a infractorilor.

 

În 2016, Parlamentul European a evaluat legislația europeană pentru combaterea traficului de persoane și a recomandat mai multe măsuri pentru îmbunătățirea situației, în două rezoluții adoptate în mai și iulie. Eurodeputații au cerut statelor membre să pună în aplicare mai eficient legile existente și să sprijine mai mult victimele traficului de persoane.

 

Aflați mai multe despre progresele înregistrate în lupta împotriva traficului de persoane începând cu 2011 din raportul Comisiei Europene.

 

Traficul de persoane: imagine la nivel mondial

 

Aproximativ 21 de milioane de oameni sunt considerați a fi victime ale muncii forțate. Mulți sunt, de asemenea, victime ale traficului, majoritatea pentru exploatare sexuală. Femeile și fetele reprezintă peste 70% din totalul victimelor estimate în lume.