Deschizând Europa către tineri cu abonamente de călătorie gratuite  

 
 

Distribuiți această pagină: 

A doua perioasă de înregistrare la inițiativa Parlamentului European care oferă tinerilor bilete gratuite de transport feroviar pentru a le permite să descopere UE este deschisă.

Dacă aveți 18 ani și sunteți cetățean UE, dacă doriți să descoperiți Europa și cultura acestui continent, urcați la bord!

După o propunere făcută în cadrul Evenimentului European pentru Tineret (EYE) în 2014 și susținută de Parlament, 30.000 de tineri de 18 ani au primit bilete gratuite pentru a călători în UE în 2018. Alți 20.000 de tineri vor beneficia în următoarea perioadă de această inițiativă numită „Discover EU” („Descoperă UE”).

Despre DiscoverEU

Aplicațiile online sunt deschise începând cu data de 2 mai până pe 16 mai, ora 12.00 CET. Aproape 30.000 de participanți au călătorit în 2018.

Această ofertă este disponibilă doar cetățenii europeni născuți între data de 2 iulie 2000 și 1 iulie 2001. Participanții pot călători pe o perioadă de cel puțin o zi și maximum 30 de zile, în cel puțin o țară străină începând cu data de 1 august 2019 până la 31 ianuarie 2020.

Călătoria se va face în principal cu trenul, dar și cu autobuzul și vaporul, pentru garantarea unui acces mai larg. Sunt permise excepțional și zborurile, în cazurile în care nu sunt disponibile alte forme de transport (de exemplu pentru persoanele care provin din zone îndepărtate și regiunile ultraperiferice ale UE).

Participanții cu mobilitate redusă și/sau nevoi speciale pot fi eligibili pentru ajutor suplimentar (de exemplu pot fi acoperite costurile pentru persoanele însoțitoare sau câinii însoțitori pentru participanții cu deficiențe de vedere).

Mai multe informații sunt disponibile pe Portalul Tineretului European.

DiscoverEU 

Sprijinul Parlamentului European

 

Parlamentul European a susținut puternic ideea de bilete gratuite de transport feroviar pentru europenii în vârstă de 18 ani, votând trei rezoluții care susțin inițiativa.

 

Deputații consideră că inițiativa va permite tinerilor să experimenteze diversitatea Europei, să se înțeleagă mai bine între ei și să învețe mai multe despre Europa. Aceștia se așteaptă ca încurajarea tinerilor cetățeni ai UE să călătorească în UE și să se întâlnească cu persoane din alte țări să stimuleze identitatea europeană și să consolideze valorile comune ale UE.