Alimente: protejarea fermierilor și firmelor mici de practicile comerciale neloiale 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Agricultorii și producătorii mici sunt cei mai vulnerabili actori din lanțul de aprovizionare cu alimente. Deputații au aprobat noi reguli pentru a restrânge practicile comerciale neloiale.

Asigurarea echilibrului pe lanțul de aprovizionare cu alimente ©AP images/European Union-EP 

Practicile comerciale neloiale există în toate domeniile și reprezintă o problemă majoră îndeosebi în lanțul de aprovizionare cu alimente, deoarece producătorii agricoli pot fi supuși unor presiuni economice nejustificate.


Marți, 12 martie, europarlamentarii au aprobat un serie nouă de norme care vor asigura protecția tuturor agricultorilor și a întreprinderilor mici și mijlocii din UE împotriva practicilor de rea credință din partea partenerilor de afaceri mari, precum supermarketurile sau comercianții cu amănuntul. Furnizorii mai mici, de multe ori, nu au posibilitatea de a negocia prețul produselor în comparație cu cumpărătorii mari și nu au soluții alternative.


Ce sunt practicile comerciale neloiale?  
  • sunt practici comerciale între întreprinderi (B2B) care se abat de la bunele practici comerciale și sunt contrare bunei credințe și bunei practici; 
  • de multe ori acestea sunt impuse de către producătorii mai mari celor mai mici; 
  • acestea pot avea loc pe toată perioada de parteneriat: în timpul negocierilor, în perioada implementării contractului sau în faza post-contractuală. 

Impactul practicilor comerciale neloiale


Practicile comerciale necorespunzătoare pot avea ca rezultat amenințarea supraviețuirii producătorilor mai mici, descurajarea întreprinderilor mai mici de a investi în noi tehnologii sau accesa piețe noi, generarea costurilor suplimentare sau veniturilor mult mai slabe decât cele așteptate, supraproducția și irosirea alimentelor.


Ce se va schimba?


Noile norme fixează reguli minime care vor proteja toți participanții din lanțul de aprovizionare cu alimente cu un venit mai mic de 350 de milioane de euro (producători, cooperative, operatori din sectorul prelucrării alimentelor și comercianți cu amănuntul). Noile norme se aplică și furnizorilor non-europeni.


Legea va interzice plata târzie pentru produsele ușor alterabile, anulări de ultim moment, schimbări unilaterale sau retroactive a contractului, obligarea furnizorilor de a acoperi pierderile, refuzul contractului scris.


Alte practici precum returnarea produselor nevândute vor fi acceptate doar în cazul unei înțelegeri clar definite contractual.

Statele membre trebuie să desemneze o autoritate publică ce va fi responsabilă de punerea în aplicare a noilor reguli. Aceasta va avea puterea de a investiga cazurile în care există suspiciuni de încălcare a legii și de a amenda infractorii.

Actorii UE din lanțul alimentar 
  • 11 milioane de fermieri; 
  • 300.000 procesoare; 
  • 2,8 milioane de distribuitori și comercianți cu amănuntul; 
  • 500 de milioane de consumatori. 

Următorii pași


Noile norme trebuie să fie aprobate oficial de către Consiliul UE pentru a putea intra în vigoare. Statele membre vor avea apoi la dispoziție doi ani pentru a le transpune în legislația națională.