Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Lupta pentru bugetul european pe termen lung (2014-2020)

Martin Schulz: Trebuie să vă angajați în negocieri serioase

 
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz   Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, la summit

Sărăcia și șomajul cresc într-o Europă lovită de criză, cu urmări serioase la nivel economic, social și politic, i-a avertizat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pe liderii europeni înaintea Consiliului European din 14 martie 2013, care a avut loc la Bruxelles. Dumnealui a prezentat cererile Parlamentului European în legătură cu bugetul UE pe 2014-2020, pe care deputaţii europeni au refuzat să îl adopte în forma actuală.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a spus liderilor UE că austeritatea și reducerile bugetare nu pot fi unicele instrumente pentru factorii de luare de decizie la nivel politic.

„Adâncind recesiunea prin implementarea dogmatică a politicilor de austeritate nu are niciun sens din punct de vedere economic“, a spus președintele Schulz. Salutând însă măsurile deja anunțate, precum pactul pentru creștere și ocuparea forței de muncă, dumnealui a arătat că „am eșuat în obținerea sprijinului public suficient pentru abordarea reformatoare pe care am ales-o“.

Măsurile de implementare care au fost luate, oricare ar fi acestea, „au rămas neremarcate de publicul general și Parlamentul European“, a mai spus domnul Schulz. Conform dumnealui, acest lucru poate avea consecințe pentru UE și statele membre. „V-aș avertiza să nu subestimați implicațiile rezultatelor alegerilor din Italia“, a adăugat președintele.

La o zi după ce Parlamentul European a respins cu majoritate largă propunerea Consiliului European pentru bugetul UE pe perioada 2014-2020, preşedintele Martin Schulz a prezentat cererile Parlamentului în negocierile viitoare cu guvernele pentru finalizarea planurilor de cheltuieli ale Uniunii până în 2020.

Pentru a obține aprobarea necesară a Parlamentului, cadrul financiar ar trebui să fie finanțat în mod adecvat și fără deficit, să fie deschis revizuirii și să încurajeze creșterea și crearea de locuri de muncă, a spus președintele Schulz în numele deputaţilor europeni. „De la ultimul Consiliu de primăvară, 2 milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă“, a spus dumnealui, adăugând că Parlamentul nu va intra în negocieri până când deficitele pe 2012 și 2013 nu sunt acoperite în mod adecvat.

„Un compromis unanim în Consiliul European, bazat pe cel mai mic numitor comun, nu este suficient pentru adoptarea cadrului financiar multianual. Trebuie să vă angajați în negocieri serioase, informate“, a avertizat preşedintele Parlamentului European.

Articol publicat pe 14 martie 2013

În acelaşi dosar

©Getty Image   Început   © European Union 2013 - European Parliament   Bugetul UE: Parlamentul acceptă pachetul negociat pentru 2014 - 2020   Giovanni La Via   Raportorul La Via: propunerile de creștere a bugetului 2013 nu vor fi suficiente   Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz   Martin Schulz: Trebuie să vă angajați în negocieri serioase   EP rejects the European Council's conclusions on the EU budget for 2014-2020 "in it's current form" and calls for negotiation.   Negocierile bugetului pe termen lung: Parlamentul își spune cuvântul     Parlementul avertizează că acordul Consiliului European este numai începutul procesului   Președintele Comisiei Europene,  José Manuel Barroso și liferii PE Joseph Daul, Hannes Swoboda, Guy Verhofstadt, Rebecca Harms, Martin Callanan, Nigel Farage, Gabriele Zimmer și Lucinda Creighton de la Consiliu   Parlamentul este deschis la negocieri privind bugetul UE   Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene,  José Manuel Barroso   Eurodeputaţii critică liderii UE pentru reducerile bugetului pe termen lung   Populare dar iresponsabile: preşedintele Schulz despre reducerile bugetului UE © European Union - The Council of the European Union   Populare dar iresponsabile: preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, avertizează liderii UE despre riscul reducerilor bugetului UE   UE are nevoie de un buget pe termen lung adecvat și flexibil pentru a-și consolida economia   Grupurile politice susțin că UE trebuie să aibă un buget puternic și flexibil pentru perioada 2014 - 2020   UE are nevoie de un buget solid pentru a-și realiza obiectivele politice ©Belga/Illustra   Deputații cer un buget solid și flexibil și reformarea sistemului de venituri ale UE   bancnote euro ©BELGA/SCIENCE   Deputaţii europeni doresc un nou sistem de venituri pentru bugetul UE 2014-2020   Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, și premierul danez Thorning-Schmidt în deschiderea conferinței   Pe timp de criză, bugetul UE trebuie să încurajeze creșterea   ©European Union 2011   Lamassoure: Este necesară o reformă radicală a veniturilor UE   Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a spus că bugetul nu va costa mai mult, dar va fi mai eficient.   Deputaţii europeni au păreri împărțite privind bugetul UE pe termen lung   Rapporteur Salvador Garriga Polledo talks in the plenary during the debate on a new Multiannual Financial Framework   Înghețarea bugetului 2014-2020 nu este posibilă fără renunțarea la anumite politici   Mai multe resurse pentru cercetare și inovație ©BELGA/DPA/J.Woitas   Poziția comisiei privind provocările politice vizavi de planul bugetar 2014-2020   Jutta Haug   Jutta Haug: poziția Parlamentului vizavi de bugetul pe termen lung   1979: votul asupra bugetului   Evoluția sistemului de resurse proprii