Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Combustibilii marini mai curați ar putea salva mii de vieți

Altele Articol - Transport / Mediu18-09-2012 - 14:58
 
Vasul de croazieră Queen Elizabeth 2 © BELGA_DPA_Harry Melchert   Vasul de croazieră Queen Elizabeth 2 © BELGA_DPA_Harry Melchert

Deputaţii europeni au adoptat pe 11 septembrie reguli mai stricte privind conținutul de sulf al combustibililor folosiți de vapoare. Acestea vor ameliora calitatea aerului de-a lungul coastelor europene și vor reduce numărul estimat de 50.000 de morți premature cauzate de poluarea aerului de către vase.


Sulful și oxidul de azot produc particule secundare în aer, care sunt dăunătoare pentru sănătate. Combustibilii folosiți de vapoare care poluează mult au un impact serios asupra mediului și sănătății. Se estimează că poluarea provenind de la transportul maritim va depăși până în 2020 poluarea provenind din surse de pe uscat. În acest context, raportoarea Satu Hassi (Verzi/ALE, Finlanda) a cerut acțiuni de remediere urgentă.


Limita de sulf pentru combustibilii folosiți de vapoare pe mările europene va scădea de la 3,5% la 0,5% în 2020. Normele sunt și mai stricte pentru Marea Baltică, marea Nordului și Canalul Mânecii.

REF. : 20120910STO50936
 
 
   
Mai multe informaţii