Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Combustibilii alternativi: unde facem plinul?

Altele Articol - Mediu26-11-2013 - 16:46
 

Emisiile de CO2 și poluarea aerului în orașe ar putea fi reduse cu creșterea numărului de autovehicule electrice. Însă consumatorii nu cumpără astfel de mașini, una din cauze fiind numărul scăzut de stații de alimentare pentru acestea. Iar infrastructura lipsește deoarece numărul consumatorilor este redus. Pentru eliminarea acestui cerc vicios, Parlamentul examinează reguli noi care vor permite statelor să construiască un număr minim de stații de alimentare până în 2020.


Principalii combustibili alternativi sunt gazul petrolier lichefiat (LPG), gazul natural comprimat și lichefiat (CNG, LNG), electricitatea, combustibilii fosili și hidrogenul. Însă marea parte a combustibililor UE pentru transport încă depind de petrol (>90%).


Pe 26 noiembrie, deputații europeni de la comisia pentru transport au aprobat reguli care cer statelor membre să impună obiective pentru construirea unor rețele publice de puncte de încărcare și alimentare cu combustibili alternativi.


Harta de față vă prezintă infrastructura disponibilă în momentul de față în statele membre. Informațiile sunt obținute din surse publice și au titlu indicativ. Sursa datelor poate fi obținută făcând click pe legăturile din ferestrele cu informații.

REF. : 20131126STO26208
Data actualizării: ( 09-06-2015 - 11:41)