Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni: data limită pentru depunerea candidaturii a fost prelungită până pe 23 februarie

Altele Articol - Tineret30-01-2015 - 11:06
 
Se caută câștigători la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2015   Se caută câștigători la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2015.

Se caută câștigători la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2015. Aveți vârsta între 16 și 30 de ani și sunteți implicat/ă într-un proiect cu dimensiune europeană? Proiectele ce promovează Europa în rândul tinerilor pot concura până la 23 februarie. Premiul constă în bani pentru dezvoltarea inițiativei și excursii la Aachen și la Parlamentul European.


Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni dorește să încurajeze dezvoltarea conștiinței europene în rândul tinerilor europeni și participarea acestora la proiectele de integrare europeană.

 

Premiul este acordat acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înțelegere și dezvoltarea unui simț comun al identității europene și care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.


Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5.000 €, premiul doi de 3.000 €, iar premiul trei de 2.000 €. Premiul include, de asemenea, o invitație oferită celor trei laureați de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). De asemenea, reprezentanții tuturor celor 28 de proiecte naționale selectate vor fi invitați într-o excursie de patru zile la Aachen, în Germania.


Laureații anului 2014

 

Premiul întâi a fost câștigat de Our Europe, un proiect de călătorie danez. Au călătorit timp de 12 luni, au trăit alături de alți tineri și i-au intervievat pe aceștia. Premiul le-a dat „multă încredere de sine”.


Faceți clic aici pentru mai multe știri de la Parlamentul European.


Congresul de tineret JouwDelft & Co 2012 din Olanda a primit premiul II. 55 de tineri din întreaga lume s-au reunit pentru a discuta despre tineret și șomaj. Liderii proiectului au trimit Parlamentului European o rezoluție. Premiul „încurajează tinerii să vorbească și să facă ceva”, ne-au spus ei.


Premiul III a fost primit de Youth Dynamics, din Cipru, pentru proiectul Employment4U: ateliere și seminarii despre cum să cauți un loc de muncă și să-ți dezvolți deprinderile. Ar dori „să devină ONG” și să facă și „alte proiecte de acest gen”.


Pentru detalii despre Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni și cum se poate candida, faceți clic pe legăturile din dreapta paginii.

REF. : 20150129STO17701
 
 
   
Cronologie
 

Lansarea competiției: 2 decembrie

 
 

Data limită pentru înscriere: 23 februarie 2015

 
 

Selectarea a 28 de proiecte câștigătoare naționale: 13 martie 2015

 
 

Selectarea celor trei câștigători: 23 aprilie 2015

 
 

Ceremonia de acordare a Premiului, la Aachen: 12 mai 2015.