Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

PE a votat să nu se opună măsurilor Comisiei privind limitările timpului de zbor

Sesiune Comunicat de presă - Transport09-10-2013 - 12:29
 
Belga/MAXPPP/J.Frey   Noile reguli pentru timpul de zbor și de lucru al piloților ar trebui să crească securitatea zborurilor în UE

Noile reguli privind timpul de zbor pentru piloți și însoțitorii de zbor ar trebui adoptate acum de Comisie, întrucât rezoluția care cerea retragerea lor a fost respinsă prin votul plenului miercuri.


"Rămâne faptul că toți regulatorii naționali din domeniul siguranței au sprijinit aceste măsuri", a spus președintele Comisiei pentru transport și turism Brian Simpson (S&D, UK), vorbind de lipsa de încredere în măsurile propuse exprimată de unii deputați, în dezbaterea dinaintea votului.


218 deputați au votat pentru rezoluție, 387 împotrivă și 66 s-au abținut. Ar fi fost nevoie de o majoritate absolută pentru ca rezoluția să fie adoptată.


Votul Parlamentului arată că acesta nu se opune măsurilor propuse de Comisie privind limitările de timp de zbor, menite să limiteze timpul de zbor noaptea la 11 ore și să adauge limite de timp de zbor în 12 luni consecutive, precum și perioade suplimentare de repaos ca urmare a oboselii după zboruri lungi sau în cazul unor orare dezordonate.


Perioada de standby nu ar trebui să depășească 16 ore în total pentru așteptarea la aeroport și perioada de după zbor.


Conform procedurii de "comitologie" pentru măsurile de implementare, Parlamentul poate respinge propunerile pentru astfel de măsuri, dar nu le poate modifica.


REF. : 20131007IPR21623
Data actualizării: ( 09-10-2013 - 12:39)
 
 
Date de contact