Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Ce s-a întâmplat în plen: utilizarea abuzivă a informațiilor confidențiale, președintele Napolitano

Sesiune Articol - Instituții07-02-2014 - 09:24
 

Deputații europeni a aprobat facilitarea recunoașterii documentelor oficiale în alt stat UE și reguli pentru pedepsirea celor care manipulează piețele și au cerut o strategie pentru combaterea homofobiei. În discursul său adresat Parlamentului, președintele italian, Giorgio Napolitano, a vorbit despre pericolul naționalismului.


Președintele italian, Giorgio Napolitano, a fost primit cu onoruri la Parlamentul European miercuri. Vorbind în plen, dumnealui a amintit europenilor de „necesitatea combaterii egoismului național”.


Deputații europeni au cerut o foaie de parcurs pentru protecția drepturilor LGBTI. Texte similare există împotriva discriminării comunității rome și persoanelor cu handicap.


UE și statele membre ar trebui să impună sancțiuni în privința călătoriilor și să înghețe activele UE ale celor personal responsabili pentru uciderea protestatarilor ucraineni, au spus deputații europeni într-o rezoluție votată joi. În alt text, aceștia au criticat Rusia pentru exercitarea presiunii economice și politice asupra vecinilor UE de la est.


Pentru facilitarea mutării în alt stat UE a cetățenilor europeni, deputații europeni au aprobat marți reguli pentru recunoașterea mai rapidă și mai simplă a certificatelor de naștere, de căsătorie, a documentelor care dovedesc naționalitatea și a cazierelor, printre altele, prin reducerea și eliminarea necesității certificării și traducerilor legalizate.


Bancherii care încearcă să manipuleze piețele financiare vor risca închisoarea conform regulilor aprobate marți la Parlamentul European.


Contribuabilii nu trebuie să acopere costul falimentelor băncilor, a spus Parlamentul European într-o rezoluție aprobată în cadrul negocierilor cu statele membre privind uniunea bancară.


Parlamentul a adoptat noi reguli pentru compensarea pasagerilor ce călătoresc cu avionul și ale căror zboruri sunt anulate sau au întârziere. În UE, numai 2% din pasageri primesc compensări după ce fac plângere.


Noi reguli aprobare marți facilitează obținerea licențelor de către furnizori pentru muzica online. Acestea stimulează dezvoltarea serviciilor de muzică online și asigură o mai bună protecție a drepturilor artiștilor.


Muncitorii sezonieri din țările terțe vor avea condiții de muncă mai bune conform noilor reguli aprobate de Parlamentul European miercuri. Peste 100.000 de muncitori sezonieri vin în fiecare an în UE din afara Uniunii.


Deputații europeni au aprobat un parteneriat revizuit între Groenlanda, Danemarca și UE pentru folosirea resurselor naturale într-un mod durabil și conservarea ecosistemului arctic fragil. Aceștia au mai aprobat o rezoluție pentru considerarea Groenlandei ca parte a UE în comercializarea diamantelor.

REF. : 20140206STO35126