Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Perpective naţionale

 

Apartenența la UE este considerată un lucru bun de către tot mai mulți europeni

Viitorul Europei/Integrare europeană − România − 28-04-2017 - 14:09
 

Ceea ce îi uneşte pe cetăţenii UE este mai puternic decât ceea ce îi desparte, sunt de părere 71% dintre europeni, în timp ce 53% cred că este benefic pentru țara lor să fie membră UE, conform ultimului sondaj de tip Eurobarometru, comandat de Parlamentul European. Sondajul a fost efectuat în perioada 24.09-03.10.2016, realizându-se 27.768 interviuri faţă în faţă la nivel european (1.006 în România). (Mai mult: Eurobarometru: Susţinerea pentru UE rămâne stabilă, dar europenii sunt pesimişti )

 

Premiul Cetățeanului European pentru Iordan Bărbulescu şi Barbara Knowles

Drepturile cetățenilor − România − 08-06-2016 - 18:40
Premiul Cetăţeanului European  

Iordan Bărbulescu şi Barbara Knowles sunt laureaţii din România ai Premiului Cetăţeanului European – ediţia 2016, distincţie acordată de către Parlamentul European. Cei doi fac parte dintr-un grup de 50 de persoane şi organizaţii din întreaga Uniune Europeană cărora li s-a acordat această distincţie, în urma unei decizii a Cancelariei Premiului European adoptate la începutul lunii iunie. Premiul se acordă sub forma unei medalii de onoare şi are o valoare simbolică. (Mai mult: Premiul Cetățeanului European pentru Iordan Bărbulescu şi Barbara Knowles )

 

În acest an, Cancelaria Premiului Cetățeanului European a decis ca toate cele trei nominalizări din România să fie declarate câștigătoare, acordând această distincție domnului Valeriu Nicolae, doamnei Ioana Avădani și doamnei Elena Nistor. (Mai mult: Câștigătorii din România ai ediției 2013 a Premiului Cetățeanului European )

 

Premiul Cetățeanului European - Ediția 2012

Instituții − România − 11-06-2012 - 14:42

În fiecare an, Parlamentul European acordă "Premiul cetățeanului european" în urma deciziei unui juriu european constituit la nivelul Parlamentului European, în baza nominalizărilor făcute de deputații din toate statele membre. (Mai mult: Premiul Cetățeanului European - Ediția 2012 )

 

Premiul întâi la ediția 2012 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni a revenit proiectului media "Europa pe teren" al unor tineri din Grecia, acordat în cadrul ceremoniei din 15 mai a.c. de la Aachen. Cel de-al doilea premiu a fost acordat programului de schimburi pentru studenți Erasmus: "Europa în școli" (Republica Cehă), iar cel de-al treilea câștigător a fost proiectul "Pe bicicletă spre casă" (Ungaria), un film documentar de călătorie. (Mai mult: "Europa pe teren" a câștigat ediția 2012 a premiului Premiul Charlemagne )

 

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012

Tineret − România − 24-01-2012 - 10:55

Termenul de înscriere pentru concursul "Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012" a fost prelungit până pe 13 februarie 2012. Acest lucru va oferi mai multor candidați posibilitatea de a participa la a cincea ediție a Premiului. Procedura de depunere a aplicațiilor este simplă și directă. (Mai mult: Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2012 )

 

Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European 2011

Informare − România − 31-05-2011 - 11:49

În cadrul nominalizărilor pentru Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European 2011, jurnaliștii Agyagási Levente (TVR Târgu Mureş), la categoria televiziune și Lucian Bălănuţă, la categoria presă online, au fost nominalizați la nivel național de juriul din Romania. (Mai mult: Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European 2011 )

 

Laureatul 2011 din partea României este proiectul "gROw" - un program al studenților care promovează valorile europene în liceele din România. (Mai mult: Proiectul "gROw" nominalizat pentru Premiul Charlemagne pentru tineret 2011! )

 

Procedura de selecție pentru ediția de anul viitor a "Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni" a fost lansată joi, 28 octombrie 2010. Premiul este acordat tinerilor care au fost implicați în proiecte de promovare a înțelegerii între oameni din diferite țări europene. Termenul limită de depunere a proiectelor pentru premiul de anul viitor, a patra ediție de la începutul campaniei în 2008, este 23 ianuarie 2011. (Mai mult: Concursul "Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2011" a început! )

 
 
VIDEO: Sesiunea lunii mai de la Strasbourg în cinci cifre ușor de reținut https://t.co/3WHQk0e46l #PlenulPE https://t.co/yIUZ46oTYW
VIDEO: Mobilitate transfrontalieră pentru streaming on-line, mulțumită noilor reguli adoptate în #PlenulPE… https://t.co/4zSXUkuD62
VIDEO: Sesiunea lunii mai de la Strasbourg în cinci cifre ușor de reținut https://t.co/3WHQk0e46l #PlenulPE https://t.co/yQyw3CBWXr