Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 

UE împlinește 60 de ani: aniversarea Tratatelor de la Roma

Altele Instituții / Tratate24-03-2017 - 11:16
 

Acum 60 de ani, liderii celor șase state fondatoare se reuneau la Roma pentru a semna acordurile ce urmau să creeze o piață unică europeană și, mai mult decât atât, o uniune a păcii și prosperității care a ajuns mai apoi să includă marea parte a continentului. Deputați de frunte de la Parlamentul European merg la sfârșitul săptămânii în capitala italiană pentru o dezbatere despre viitorul UE. (Mai mult: UE împlinește 60 de ani: aniversarea Tratatelor de la Roma )

 

Sunt tratați corect muncitorii care produc hainele pe care le purtați?

Altele Dezvoltare și cooperare24-03-2017 - 10:16
 

Acum aproape patru ani, o clădire ce găzduia mai multe ateliere de textile s-a prăbușit în Dhaka, Bangladesh, omorând peste 1.100 de muncitori și rănind 2.500. Atelierele produceau haine pentru firme internaționale cunoscute. Comisia pentru dezvoltare vrea să se asigure că hainele și textilele pe care le cumpărăm nu sunt produse în detrimentul siguranței, drepturilor omului, sănătății și demnității muncitorilor. (Mai mult: Sunt tratați corect muncitorii care produc hainele pe care le purtați? )

 

60th anniversary of the Treaty of Rome

Others Future of Europe/European integration / Institutions / Treaties23-03-2017 - 18:31

Parliament’s President Antonio Tajani, political group leaders and other leading MEPs will meet with Italy’s highest public officials, starting with President Sergio Mattarella on Friday, and take part in the celebration of the 60th anniversary of the Treaty of Rome on Saturday. (Read more: 60th anniversary of the Treaty of Rome )

 

UE-Turcia: anatomia unei relații dificile

Altele Relații externe23-03-2017 - 10:49
 

„Inacceptabil”. Președintele Tajani a fost clar săptămâna aceasta în condamnarea Turciei, care a acuzat Germania și Olanda de folosirea unor metode naziste pentru împiedicarea miniștrilor turci în a face campanie în aceste țări pentru un referendum care ar da președintelui mai multă putere. UE și Turcia cooperează în multe domenii, precum imigrația și comerțul, dar relațiile dintre ele s-au tensionat în ultimul an. (Mai mult: UE-Turcia: anatomia unei relații dificile )

 

Citizens’ Parliament: the people say how they see the future of the EU

Others Future of Europe/European integration / Institutions / Treaties21-03-2017 - 17:42

People from across Europe gathered in the European Parliament on Tuesday to share their views on the future of the European Union with MEPs. This event, called the Citizens’ Parliament, contributes to ongoing reflection on the EU as an asset for future, ahead of the EU heads of state or government meeting in Rome on 25 March. (Read more: Citizens’ Parliament: the people say how they see the future of the EU )

 
Săptămâna la Parlament  

Săptămâna aceasta, deputații europeni vor vota reguli ce vor facilita accesul persoanelor cu deficiențe de vedere la cărți. Pe ordinea de zi se mai află condițiile de lucru în industria textilelor, statul de drept în Polonia și democrația și justiția în România. Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Tratatelor de la Roma, președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice vor vizita Italia. (Mai mult: Săptămâna la Parlament: parlamentul cetățenilor, cărțile pentru orbi )

 

Video: Femeile trebuie să fie conștiente de potențialul lor enorm

Altele Drepturile femeii/Egalitatea de șanse09-03-2017 - 12:52
 

Anul acesta, Parlamentul European a decis să aducă în centrul atenției, cu ocazia Zilei internaționale a femeii, abilitarea economică a femeilor. Multe rămân de făcut în ceea ce privește egalitatea de gen, fie că este vorba de reprezentarea în politică sau împărțirea muncii acasă, au spus eurodeputatele Constance Le Grip și Anna Hedh, membre ale comisiei pentru drepturile femeii. (Mai mult: Video: Femeile trebuie să fie conștiente de potențialul lor enorm )

 

5 provocări pentru egalitatea de gen

Altele Drepturile femeii/Egalitatea de șanse07-03-2017 - 14:08
5 provocări pentru egalitatea de gen  

În fiecare an, cu ocazia Zilei internaționale a femeii, Parlamentul European atrage atenția asupra unei teme legate de condiția femeii. Anul acesta am decis să punem în centrul atenției abilitarea economică a femeii. (Mai mult: 5 provocări pentru egalitatea de gen )

 

Ziua femeii: Parlamentul se concentrează pe abilitarea economică a femeilor

Altele Drepturile femeii/Egalitatea de șanse07-03-2017 - 10:32
. ©AP Images/European Union-EP  

Anul acesta, de Ziua internațională a femeii, Parlamentul European pune în centrul atenției abilitarea economică a femeilor. Miercuri, 8 martie, eurodeputatul Ernest Urtasun (Verzi/ALE, Spania), autorul unui raport privind egalitatea dintre femei și bărbați, răspunde întrebărilor dvs. în direct, pe Facebook. Femeile încă au salarii și pensii mai mici decât bărbații, au acces limitat la pozițiile importante și sunt mai puțin reprezentate în politică. Participați la discuție pe Facebook! (Mai mult: Ziua femeii: Parlamentul se concentrează pe abilitarea economică a femeilor )

 
Săptămâna la Parlament  

Săptămâna aceasta, deputații europeni se reunesc în cadrul comisiilor și grupurilor politice înaintea sesiunii plenare de săptămâna viitoare. Pe ordinea de zi se mai află Ziua internațională a femeii, reforma regulilor UE în domeniul azilului, implicațiile producției de ulei de palmier și statul de drept în Polonia. (Mai mult: Săptămâna la Parlament: Ziua internațională a femeii, azilul, uleiul de palmier )