Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 
Premiul Charlemagne pentru tineri 2017.  

În acest an, Premiul Charlemagne pentru tineri a fost acordat unui proiect polonez despre programul Erasmus. (Mai mult: Premiul Charlemagne pentru tineri 2017: un proiect despre Erasmus din Polonia )

 

Eurobarometru: europenii doresc ca UE să facă mai multe în domeniul migrației

Altele Instituții / Drepturile fundamentale / Imigrare11-05-2017 - 11:37
infografic ©AP Images/ European Union-EP  

MIgrația din ultimii ani a fost în centrul ordinii de zi a UE, datorită numărului uriaș de imigranți. Din 2015, UE a luat mai multe măsuri de gestionare a crizei și de ameliorare a sistemului actual de azil. Conform ultimului sondaj Eurobarometru, 73% dintre europeni doresc ca UE să facă mai mult pentru abordarea situației. 58% cred că acțiunile UE în domeniu sunt inadecvate, cu 8 puncte mai puțin decât anul trecut. (Mai mult: Eurobarometru: europenii doresc ca UE să facă mai multe în domeniul migrației )

 

Brexit: protejând drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit

Altele Instituții / Cetățenia europeană11-05-2017 - 10:02
infografic  

Deși o parte dintre ei au avut voie să voteze în cadrul referendumului, milioanele de cetățeni UE care trăiesc în Regatul Unit vor fi printre persoanele cele mai afectate de Brexit. UE dorește un acord care să protejeze drepturile acestora cât mai curând posibil, în cadrul negocierilor cu Regatul Unit. Urmăriți dezbaterea în direct și aflați mai multe din infograficul nostru! (Mai mult: Brexit: protejând drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit )

 

Prioritățile legislative ale UE pentru 2017: ce a făcut Parlamentul până acum

Altele Instituții / Imigrare / Justiție și afaceri interne / Energie / Mediu09-05-2017 - 11:35
Prioritățile legislative ale UE pentru 2017.  

Uniunea Europeană se concentrează în acest an asupra rezultatelor obținute în domenii politice cheie care contează pentru toți europenii. Instituțiile UE au convenit asupra unui set de priorități, de la intensificarea comerțului electronic la protejarea mediului și consolidarea frontierelor. Aflați ce propuneri legislative majore a aprobat Parlamentul European până acum în plen. (Mai mult: Prioritățile legislative ale UE pentru 2017: ce a făcut Parlamentul până acum )

 

Ziua Europei: lecții primite de-a lungul istoriei

Altele Instituții / Tratate09-05-2017 - 10:48
 

Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, se referă la călătoria noastră comună de la război la pace și cooperare. Pe 9 mai 1950, ministrul francez de externe Robert Schuman a pus în cuvinte un vis al unei Europe diferite care să coopereze pentru a depăși conflictele și a deveni mai puternică. În 1958, acest vis a fost pus în practică prin Tratatele de la Roma, care au pus bazele UE. Francesco Fresi a fost prezent la Roma la semnarea tratatelor și ne-a vorbit despre călătoria extraordinară a Europei. (Mai mult: Ziua Europei: lecții primite de-a lungul istoriei )

 
1 milion de persoane urmăresc conturile oficiale de Twitter ale Parlamentului European  

1 milion de persoane urmăresc conturile oficiale de Twitter ale Parlamentului European. Prima dată când Parlamentul s-a lansat pe Twitter a fost în aprilie 2009, cu conturi în 22 de limbi. (Mai mult: Alăturați-vă celor 1 milion de persoane care ne urmăresc pe Twitter )

 
Săptămâna la Parlament  

Săptămâna aceasta, trei comisii parlamentare găzduiesc în comun o audiere care se concentrează asupra situației cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit. Comisia parlamentară de anchetă privind Panama Papers organizează o întâlnire cu reprezentanții a trei jurisdicții fiscale. Grupurile politice se pregătesc pentru viitoarea săptămână plenară. (Mai mult: Săptămâna la Parlament: cetățenii UE din Regatul Unit, regimurile fiscale )

 
 

Sondajul Eurobarometru cerut de Parlamentul European și realizat în martie 2017 arată un continent care își dă seama de necesitatea soluțiilor comune la cele mai multe probleme presante, dar care se îndoiește că politica va oferi remediile adecvate. Aflați din infograficul nostru în ce domenii doresc europenii ca UE să intervină mai mult. (Mai mult: Eurobarometru 2017: cinci concluzii ale sondajului Parlamentului European )

 
 

Noul muzeu, situat în cartierul european al orașului Bruxelles, oferă un mod nou și provocator de a percepe și înțelege istoria continentului și dezvoltarea integrării europene. Muzeul se deschide pentru public pe 6 mai și va fi deschis șapte zile pe săptămână. Intrarea este gratuită. (Mai mult: Schimbați-vă perspectiva: Casa Istoriei Europene se deschide pe 6 mai )

 

Cum sunt identificate știrile false

Altele Informare05-05-2017 - 10:07
 

Săptămâna aceasta, deputații de la subcomisia pentru drepturile omului au discutat despre amenințarea în creștere a dezinformării. În contextul în care aproape jumătate dintre europeni își iau informațiile de pe rețelele sociale, descoperiți sfaturile noastre pentru a identifica și combate informațiile false online. (Mai mult: Cum sunt identificate știrile false )