Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 

Bugetul UE: mai multă flexibilitate pentru o mai bună abordare a crizelor

Altele Buget / Afaceri economice și monetare04-04-2017 - 11:56
 

Deputații europeni insistă pentru un buget UE pe termen lung flexibil, care să permită Uniunii să facă față cu succes provocărilor neprevăzute. Acest lucru se reflectă în noul acord dintre Parlament și statele membre, care ajută UE să reacționeze mai bine la crize legate de securitate, migrație sau dezastrele naturale. (Mai mult: Bugetul UE: mai multă flexibilitate pentru o mai bună abordare a crizelor )

 

Se lansează My House of European History

Altele Instituții / Tratate31-03-2017 - 15:09
Se lansează My House of European History  

Ce înseamnă a fi european? Nu este vorba doar despre marii lideri: toți facem parte din istorie și jucăm un rol în conservarea patrimoniului și identității noastre comune. În ultimele două luni, sute de oameni și-au adus contribuția la My House of European History, iar platforma va deveni publică pe 31 martie. (Mai mult: Se lansează My House of European History )

 
Conference of Presidents after the UK government’s triggered of Article 50 TEU  

Conferința Președinților a aprobat o propunere de rezoluție întocmită de liderii a patru grupuri politice și Comisiei pentru afaceri constituționale, în care stabilesc condițiile pentru aprobarea finală de către Parlamentul European a oricărui acord privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din UE. Proiectul de rezoluție va fi dezbătut și votat în plen miercurea viitoare, în cadrul sesiunii de la Strasbourg. (Mai mult: Brexit: Deputaţii stabilesc condițiile în care aprobă acordul de retragere )

 

Articolul 50: Cum va fi decis viitorul relațiilor UE-Regatul Unit

Altele Viitorul Europei/Integrare europeană / Constituția / Instituții / Tratate29-03-2017 - 12:41
Infografic  

Guvernul Regatului Unit a anunțat astăzi că invocă articolul 50 al Tratatului UE, care reprezintă o notificare oficială a intenției de a se retrage din Uniune. Începând de astăzi, Regatul Unit și UE au doi ani pentru a negocia un acord de retragere. În plus, cele două vor începe să hotărască viitorul relațiilor comerciale, dar acest lucru va dura mai mult. Din articolul de față aflați care este procedura și rolul Parlamentului European. (Mai mult: Articolul 50: Cum va fi decis viitorul relațiilor UE-Regatul Unit )

 

Miniștrii de interne francez și german la Parlament

Altele Securitate și apărare28-03-2017 - 12:42
foto  

La câteva zile după atacul terorist de la Londra, ministrul german de interne, Thomas de Maizière, și omologul său francez, Matthias Fekl, au discutat pe 27 martie despre situația securității în UE cu deputații europeni de la comisia pentru libertăți civile. Ambii au subliniat necesitatea securizării frontierelor externe, a ameliorării schimbului de informații între state și a abordării noilor provocări precum radicalizarea și terorismul. (Mai mult: Miniștrii de interne francez și german la Parlament )

 
Săptămâna la Parlament  

Miniștrii de interne francez și german, președintele palestinian și primarul Londrei vor fi la Parlamentul European săptămâna aceasta. Guvernul britanic a anunțat că va declanșa articolul 50. Pe ordinea de zi se mai află cadrul financiar multianual al UE și măsuri de combatere a evaziunii fiscale în cazul multinaționalelor. (Mai mult: Săptămâna la Parlament: securitatea, evaziunea fiscală, bugetul EU pe 2014-2020 )

 

UE împlinește 60 de ani: aniversarea Tratatelor de la Roma

Altele Instituții / Tratate24-03-2017 - 11:16
 

Acum 60 de ani, liderii celor șase state fondatoare se reuneau la Roma pentru a semna acordurile ce urmau să creeze o piață unică europeană și, mai mult decât atât, o uniune a păcii și prosperității care a ajuns mai apoi să includă marea parte a continentului. Deputați de frunte de la Parlamentul European merg la sfârșitul săptămânii în capitala italiană pentru o dezbatere despre viitorul UE. (Mai mult: UE împlinește 60 de ani: aniversarea Tratatelor de la Roma )

 

Sunt tratați corect muncitorii care produc hainele pe care le purtați?

Altele Dezvoltare și cooperare24-03-2017 - 10:16
 

Acum aproape patru ani, o clădire ce găzduia mai multe ateliere de textile s-a prăbușit în Dhaka, Bangladesh, omorând peste 1.100 de muncitori și rănind 2.500. Atelierele produceau haine pentru firme internaționale cunoscute. Comisia pentru dezvoltare vrea să se asigure că hainele și textilele pe care le cumpărăm nu sunt produse în detrimentul siguranței, drepturilor omului, sănătății și demnității muncitorilor. (Mai mult: Sunt tratați corect muncitorii care produc hainele pe care le purtați? )

 

60th anniversary of the Treaty of Rome

Others Future of Europe/European integration / Institutions / Treaties23-03-2017 - 18:31

Parliament’s President Antonio Tajani, political group leaders and other leading MEPs will meet with Italy’s highest public officials, starting with President Sergio Mattarella on Friday, and take part in the celebration of the 60th anniversary of the Treaty of Rome on Saturday. (Read more: 60th anniversary of the Treaty of Rome )

 

UE-Turcia: anatomia unei relații dificile

Altele Relații externe23-03-2017 - 10:49
 

„Inacceptabil”. Președintele Tajani a fost clar săptămâna aceasta în condamnarea Turciei, care a acuzat Germania și Olanda de folosirea unor metode naziste pentru împiedicarea miniștrilor turci în a face campanie în aceste țări pentru un referendum care ar da președintelui mai multă putere. UE și Turcia cooperează în multe domenii, precum imigrația și comerțul, dar relațiile dintre ele s-au tensionat în ultimul an. (Mai mult: UE-Turcia: anatomia unei relații dificile )