Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

UE și instituțiile sale

 
Opening – European Parliament President highlights ‘Girls in ICT’ Day  

Președintele Tajani a adus în atenție faptul că joi se sărbătorește ”Ziua internațională a fetelor din industria ICT”, scopul fiind de a încuraja tinerele să studieze și să aleagă cariere în științe, tehnologie, inginerie și matematică. (Mai mult: Deschiderea sesiunii: Președintele subliniază ”Ziua fetelor în industria ICT” )

 

House of European History

Institutions24-04-2017 - 17:39

The House of European History aims to encourage citizens to reflect upon and debate the history of Europe and of European integration. Its goals are to increase knowledge, arouse curiosity and, over time, become a place for the exchange of ideas, reflection and debate about Europe and its history, linking up people, institutions and networks dealing with European history. Visitors will be challenged to critically assess European history, its potential and its future. (Read more: House of European History )

 
Săptămâna la Parlament  

Săptămâna aceasta, deputații europeni vor dezbate în plen referendumul din Turcia cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant UE pentru politica externă. În comisii, eurodeputații vor vota privind limitarea blocării geografice, protejarea minorilor online și crearea unui fond european pentru dezvoltarea durabilă pentru combaterea cauzelor migrației. (Mai mult: Săptămâna la Parlament: Turcia, serviciile audiovizuale, imigrația )

 

Liniile de demarcatie in negocierile Brexit

Sesiune Instituții06-04-2017 - 10:07
 

O largă majoritate a plenului (516 voturi pentru, 133 împotrivă și 50 de abțineri) a adoptat o rezoluție în care sunt prezentate oficial principiile și condițiile cheie ale Parlamentului pentru a aproba acordul de retragere cu Marea Britanie. Un astfel de acord la sfârșitul negocierilor va avea nevoie de aprobarea Parlamentului European. (Mai mult: Liniile de demarcatie in negocierile Brexit )

 

Hate speech and fake news: remove content, impose fines, foster media literacy?

Plenary Session Institutions05-04-2017 - 17:24

MEPs worry about the proliferation of hate speech and fake news, particularly in social media, they said in a debate on Wednesday. But they disagreed on how best to respond. Ideas aired included removing false and defamatory content, imposing fines to non-cooperative companies and fostering media literacy. (Read more: Hate speech and fake news: remove content, impose fines, foster media literacy? )

 
Opening of April plenary_  

Președintele Eurogrup Jeroen Dijsselbloem a refuzat permanent invitațiile de a se adresa Parlamentului și a făcut observații jignitoare la adresa cetățenilor, au spus deputații pe un ton foarte critic în deschiderea sesiunii. Președintele Tajani a anunțat că îi va trimite lui Dijsselbloem o scrisoare oficială de protest. Tajani a transmis, de asemenea, condoleanțele Parlamentului victimelor alunecărilor de teren din Columbia și celor din atacul cu bombă de la metroul din St Petersburg din Rusia. (Mai mult: Deschiderea sesiunii: Protest împotriva președintelui Eurogrup Dijsselbloem )

 

Se lansează My House of European History

Altele Instituții / Tratate31-03-2017 - 15:09
Se lansează My House of European History  

Ce înseamnă a fi european? Nu este vorba doar despre marii lideri: toți facem parte din istorie și jucăm un rol în conservarea patrimoniului și identității noastre comune. În ultimele două luni, sute de oameni și-au adus contribuția la My House of European History, iar platforma va deveni publică pe 31 martie. (Mai mult: Se lansează My House of European History )

 
Conference of Presidents after the UK government’s triggered of Article 50 TEU  

Conferința Președinților a aprobat o propunere de rezoluție întocmită de liderii a patru grupuri politice și Comisiei pentru afaceri constituționale, în care stabilesc condițiile pentru aprobarea finală de către Parlamentul European a oricărui acord privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din UE. Proiectul de rezoluție va fi dezbătut și votat în plen miercurea viitoare, în cadrul sesiunii de la Strasbourg. (Mai mult: Brexit: Deputaţii stabilesc condițiile în care aprobă acordul de retragere )

 

Articolul 50: Cum va fi decis viitorul relațiilor UE-Regatul Unit

Altele Viitorul Europei/Integrare europeană / Constituția / Instituții / Tratate29-03-2017 - 12:41
Infografic  

Guvernul Regatului Unit a anunțat astăzi că invocă articolul 50 al Tratatului UE, care reprezintă o notificare oficială a intenției de a se retrage din Uniune. Începând de astăzi, Regatul Unit și UE au doi ani pentru a negocia un acord de retragere. În plus, cele două vor începe să hotărască viitorul relațiilor comerciale, dar acest lucru va dura mai mult. Din articolul de față aflați care este procedura și rolul Parlamentului European. (Mai mult: Articolul 50: Cum va fi decis viitorul relațiilor UE-Regatul Unit )

 
Săptămâna la Parlament  

Miniștrii de interne francez și german, președintele palestinian și primarul Londrei vor fi la Parlamentul European săptămâna aceasta. Guvernul britanic a anunțat că va declanșa articolul 50. Pe ordinea de zi se mai află cadrul financiar multianual al UE și măsuri de combatere a evaziunii fiscale în cazul multinaționalelor. (Mai mult: Săptămâna la Parlament: securitatea, evaziunea fiscală, bugetul EU pe 2014-2020 )