Distribuiți această pagină: 

Deputaţii europeni au propus o strategie UE pentru combaterea problemei lipsei de adăpost şi a irosirii alimentelor, prelungirea programului UE de donare de alimente celor nevoiaşi, precum şi îmbunătăţirea accesului la serviciile de interes general, în cadrul unei dezbateri desfăşurate luni cu privire la modalităţile de prevenire a excluziunii sociale.

Într-o dezbatere cu Comisarul Barnier cu privire la soarta oamenilor fără adăpost pe timp de iarnă cu temperaturi foarte scăzute, deputaţii au amintit faptul că în Europa au murit de frig peste 600 de oameni în ultimele săptămâni.


Deşi problema lipsei de adăpost este un domeniu care ţine de sfera de competenţă a statelor membre, magnitudinea la care a ajuns face ca UE să trebuiască să-şi asume datoria de a ajuta, sunt de părere deputaţii europeni, subliniind că cel de-al treilea apel pe care l-au lansat pentru o strategie UE pentru combaterea acestei situaţii a rămas deocamdată fără ecou.


Liderii grupurilor politice au cerut de asemenea acelor state membre care incriminează lipsa de locuinţă să înceteze să trateze în termeni penali această problemă.