Distribuiți această pagină: 

Poluarea aerului cauzează aproximativ 400 000 de decese premature pe an -©AP Images/European Union - EP 

Miercuri Parlamentul a votat asupra planurilor pentru limite naționale mai ambițioase la emisiile unor poluanți cheie până în 2030, inclusiv NOx, particule și dioxid de sulf. Aceste limite au fost deja agreate informal cu președinția olandeză a Consiliului. Poluarea aerului duce la aproximativ 400 000 de decese premature în UE pe an.

Noua legislație stabilește angajamentele naționale de reducere a emisiilor pentru dioxid de sulf (SO2), oxizi de nitrogen (NOx), particule volatile organice non-metan  (NMVOC), amoniac (NH3) și particule fine (mai puțin de 2,5 microcentimetri în diametru).


“Poluarea aerului este principalul factor de mediu care duce la decese în UE”, a spus raportorul Julie Girling (ECR, UK). “Contextul politic s-a schimbat dramatic în ultimii trei ani, tema calității aerului fiind un subiect important pe agenda publică, în urma scandalului VW și a problemei emisiilor în condiții reale de trafic. Poate este vorba și despre recunoașterea faptului că în ultimii 10 ani ne-am concentrat atât de mult pe CO2, încât am neglijat calitatea aerului”, a mai spus ea.


”Cred că acest vot este un pas în direcția corectă. Nu este o soluție perfectă, dar este începutul unui drum pentru a îmbunătăți semnificativ sănătatea cetățenilor noștri”, a conchis ea.


Reducerile de emisii propuse vor reduce impactul pe care poluarea aerului îl are asupra sănătății cu aproximativ 50% până în 2030. Conform Agenției Europene a Mediului, acești poluanți vin din diferite surse:


  • particule de materie - emisă mai ales de sursele de încălzire, industrie, transport
  • NOx - emise de sectorul transporturilor
  • SOx - producția de energie și transportul nerutier
  • aproape toate emisiile de NH3 vin din agricultură
  • emisiile de CO vin de la sursele de încălzire și din transporturi
  • cele mai multe emisii de metan (CH4) vin din agricultură, deșeuri și energie

Emisiile mașinilor


Așa cum au cerut deputații, textul reiterează angajamentul UE pentru identificarea și găsirea de soluții la legislația privind controlul surselor, care nu funcționează, așa cum s-a văzut prin discrepanța între emisiile în condiții reale și emisiile de NOx în condiții de testare pentru mașinile diesel EURO 6.


Metanul


Statele membre au insistat ca metanul să fie exclus din această directivă. Cu toate acestea, Comisia a confirmat că ar putea cere o revizuire a acestui punct.


Textul a fost adoptat cu 499 de voturi la 177 și 28 de abțineri.


Notă pentru editori

În 2010, poluarea aerului a dus la peste 400 000 de decese premature în UE, iar peste 62% din teritoriul UE a fost expus la eutrofizare, inclusiv 71% din ecosistemele Natura2000. Costurile externe cauzate de poluare sunt estimate la 330-940 miliarde euro pe an, inclusiv pagube economice directe de 15 miliarde de euro din zilele de lucru pierdute, 4 miliarde de euro din costurile de sănătate, 3 miliarde de euro din pierderi de profit din recolte și 1 miliard euro pagube asupra clădirilor (datele Comisiei Europene).

Nerespectarea standardelor actuale de calitate a aerului și noile obligații internaționale ale UE conform Protocolului de la Goeteburg împiedică o mai bună protecție a cetățenilor UE și a mediului. Domeniile care nu respectă standardele PM10 și NO2 reprezintă 32% și, respectiv, 24% din teritoriul UE, 40 milioane de cetățeni fiind în continuare expuși la nivele de PM10 peste valorile limită din UE.

 

400000  ; de decese premature pe an în UE cauzate de poluarea aerului

Partajați acest citat: