Rezultatele alegerilor europene  

 
 

Distribuiți această pagină: 

Un nou website dinamic conține toate rezultatele alegerilor europene trecute și actuale, și este acum disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

rezultate-alegeri.eu include rezultatele de ansamblu de pe întreg teritoriul Uniunii, inclusiv rezultate naționale separate, pe măsură ce detaliile sunt transmise de autoritățile naționale.

Alegeri europene 1979-2014

Website-ul conține componența tuturor Parlamentelor Europene trecute începând din 1984, defalcări în funcție de partide naționale și grupuri politice începând cu 1979 si rezultate la nivel național începând cu 2009. Site-ul oferă de asemenea informații cu privire la tendințe în alegerile europene, de exemplu referitor la echilibrul de gen.

Un website dinamic și interactiv

  • Instrumentul comparativ poate compara date dintre diferite alegeri.
  • Utilizatorii pot explora, de asemenea, posibile coaliții parlamentare cu „calculatorul majorității”, odată ce primele estimări oficiale vor fi puse la dispoziție pe 26 mai.
  • Un widget poate adapta website-ul la nevoile dumneavoastră. Va publica pe site-ul dvs. rezultatele trecute ale alegerilor europene și va furniza rezultate în direct.
  • Puteți descărca foi de calcul în format open data (json, xml și csv) și formate grafice (jpg și png).