Ce face Europa pentru mine 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Un website nou şi inovator demonstrează impactul pozitiv al UE asupra cetățenilor şi comunităţilor locale.

Ce face Europa pentru mine 

Site-ul interactiv, multilingv, „Ce face Europa pentru mine”, realizat de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European (EPRS), prezintă sute de fișe ușor de citit, de o pagină, care arată exemple de schimbări pozitive în viața oamenilor, realizate cu contribuția UE. Utilizatorii pot găsi cu ușurință informații specifice despre ceea ce face Europa pentru regiunea lor, profesia lor sau modalitatea lor preferată de a-și petrece timpul.

1.400 de localități

Aproximativ 1 800 de fișe de o singură pagină sunt disponibile pentru citire, distribuire sau reutilizare ca pagini online sau ca fișiere PDF. Acestea sunt organizate în două categorii principale pe site. Prima secțiune, „În regiunea mea”, permite utilizatorilor să selecteze locurile în care aceștia și familia lor trăiesc sau lucrează. Cum este prezentă Europa în orașele, municipiile și regiunile noastre? Această secțiune a site-ului acoperă peste 1.400 de localități din fiecare parte a Uniunii Europene.

400 instantanee cu acțiunile UE pentru cetățeni

Cea de-a doua secțiune a site-ului, „În viața mea”, permite fiecărui utilizator să selecteze din 400 de „pagini unice” pentru a găsi lucruri importante pentru fiecare persoană. Cum influențează UE, de exemplu, familiile, sănătatea, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile consumatorilor și drepturile sociale? Cum sprijină UE oamenii în viața lor profesională, în ceea ce privește zeci categorii profesionale - de la apicultori la șoferi de autobuz până la berari? Ce a făcut UE pentru oamenii care se bucură de activități de agrement cum ar fi sportul, muzica sau televizorul? O serie de podcast-uri, într-un număr tot mai mare de limbi, este, de asemenea, disponibilă pentru această secțiune.

Ce urmează?

A treia secțiune a site-ului, cu documente de informare mai detaliate, având "în centrul atenției" politicile UE, prezintă unele dintre realizările actualei legislaturi parlamentare și perspectivele pentru viitor, cu un accent special pe opinia publică și preocupările și așteptările cetățenilor față de acțiunile UE.

Această aplicație mobilă vine în ajutorul cetățenilor dornici de a descoperi ceea ce Uniunea Europeană a făcut, face și își propune să facă. Aplicația vă permite să faceți căutări în ea, să o distribuiți, să o personalizați și este disponibilă în 24 de limbi. Poate fi descărcată gratuit de pe platformele App Store și Google Play.