Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")
logo EYE2014
Principal :

Evenimentul tinerilor europeni - Idei pentru o Europă mai bună

Tineret 20-01-2015 - 09:29 / Data actualizării: 23-02-2017 - 09:57
 
 

Între 9 și 11 mai 2014, Parlamentul a reunit peste 5.000 de tineri în cadrul Evenimentului european pentru tineri (EYE). Aceștia au căutat „Idei pentru o Europă mai bună”, și au arătat organizațiilor și instituțiilor care sunt nevoile și interesele lor. (Mai mult: EYE 2014: tineri europeni pentru o Europă mai bună)

Evenimentul Tinerilor Europeni a reunit anul trecut, la Strasbourg, 6.000 de tineri din întreaga UE. Aceștia au dezbătut și reunit într-un raport noi idei pentru o Europă mai bună. Câțiva participanți au venit la Parlamentul European pentru a-și prezenta ideile în fața deputaților europeni. (Mai mult: Audierile EYE: împuternicind tinerii)

Statutul de membru EU reprezintă un avantaj într-o lume globalizată, au spus 70% din tinerii care au participat la un sondaj făcut de Parlamentul European înaintea Evenimentului pentru Tinerii Europeni din 2014. La sondaj au participat tineri cu vârste între 16 și 30 de ani din toate statele membre. Acesta este o sursă de cifre și date pentru cei 5.000 de tineri ce se vor reuni la Strasbourg între 9 și 11 mai pentru a dezbate teme precum șomajul, revoluția digitală și viitorul UE. (Mai mult: Sondaj: 70% din tineri văd aderarea la UE ca avantaj într-o lume globalizată)

Înaintea alegerilor europene, 6.000 de tineri europeni se vor întâlni în cadrul Evenimentului pentru tinerii europeni între 9 și 11 mai. Aceștia vor participa la ateliere, dezbateri, audieri și discuții organizate de Parlamentul European și partenerii săi. Activitățile sunt grupate tematic: șomajul în rândul tinerilor, revoluția digitală, viitorul Uniunii Europene, durabilitatea și valorile europene. (Mai mult: EYE2014: programul complet)

Parlamentul European își va deschide ușile la Strasbourg timp de trei zile pentru tineri din toată Europa. Tinerii vor dezbate teme fierbinți și vor discuta cu personalități. Vor avea șansa de a întâlni alți europeni și de a se bucura de trei zile de dezbateri politice. (Mai mult: Evenimentul european pentru tineri (EYE) este șansa voastră de a vă împărtăși ideile și de a vă face vocea auzită)

Peste 5 milioane de tineri europeni sunt șomeri. Pentru abordarea acestei situații, UE a lansat garanția pentru tineri. Pe 26 februarie, deputații europeni au pus întrebări Comisiei și Consiliului despre cum va fi aceasta implementată în statele membre, printre acestea numărându-se multe cu nivel înalt de șomaj în rândul tinerilor. Harta de față vă arată cifrele pentru Europa. (Mai mult: Garanția pentru tineri: de la cuvinte la fapte)

În perioada 9-11 mai 2014, Parlamentul își deschide porțile pentru a primi 5.000 de tineri europeni, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani și provenind din 28 de țări membre UE și țări candidate. Aceștia vor participa activ la Evenimentul european al tinerilor (EYE). (Mai mult: Ce este EYE? )

Ce s-a întâmplat cu toate ideile discutate la Evenimentul European pentru Tineri 2014 (EYE), când 6.000 de tineri europeni s-au întâlnit la Strasbourg pentru a discuta despre viitorul Europei? Pe 20, 22 și 29 ianuarie, participanți la EYE au fost invitați să își prezinte ideile în fața mai multor comisii parlamentare. (Mai mult: Audierile EYE aduc împreună tineri și politicieni)

Ce poate oferi Europa tinerilor și ce pot oferi tinerii Europei? Peste 5.000 de tineri din întreaga Europă au căutat răspunsul în mai, când s-au întâlnit la Parlamentul European, la Strasbourg, cu ocazia evenimentului EYE 2014. Raportul acestei reuniuni a fost înmânat eurodeputaților, iar cele mai concrete idei vor fi prezentate în comisiile parlamentare. (Mai mult: EYE2014: transformând ideile în acțiune )

Evenimentul tinerilor europeni, care a reunit 5.000 de europeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani într-un schimb de idei și perspective privind tineretul, s-a încheiat la Strasbourg pe 11 mai. În discuții despre drepturile omului, garanția pentru tineri, revoluția digitală și durabilitatea, participanții și-au spus opiniile despre viitorul Europei alături de politicieni și jurnaliști. În prima perioadă de sesiune din iulie, tinerii vor prezenta propunerile lor noilor eurodeputați. (Mai mult: Tinerii își spun opiniile despre viitorul Europei)

Participanții la evenimentul EYE2014 vor discuta ideile lor cu lideri din lumea afacerilor și factori de decizie și vor avea ocazia de a întâlni câștigătorii de anul trecut ai Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. (Mai mult: Tineri europeni la EYE2014)

Mii de tineri europeni și-au trimis candidatura pentru a participa la Evenimentul tinerilor europeni – EYE2014 – la Strasbourg, în mai. Pentru cei care nu vor putea participa fizic, există moduri de urmărire a evenimentului și de participare la acesta online. (Mai mult: Evenimentul tinerilor europeni: participați online)

REF. : 20131004TST21501
 
 
Distribuie
 
 
EYE 2014
 

9-11 mai 2014, Strasbourg

 
 
Tinerii Europei, izvor nesecat de idei
 

Reprezentanţii Reuniunii Tinerilor Europeni, desfăşurată anul trecut, în mai, au sosit în Parlament pentru a-şi expune viziunea şi priorităţile pentru o Europă mai bună.

 
Rapoarte
 
Tinerii, în centrul atenţiei la EYE
 

În pregătirea Evenimentului tineretului european, găzduit de Parlament între 9 şi 11 mai, invitaţii online şi eurodeputaţii Karas şi Podimata dezbat subiectele fierbinţi de pe agendă.

 
Tinerii europeni sunt invitaţi să-şi spună opinia
 

În mai 2014, cu puţin timp înaintea alegerilor europene, Parlamentul va lansa Evenimentul european pentru tineri, ocazie cu care îşi va deschide porţile miilor de tineri veniţi să facă schimb de idei pe marginea unei Europe mai bune

 
O garanţie pentru tineret pentru a rupe cercul vicios al şomajului?
 

Deşi sunt dinamici şi cu mult potenţial, mulţi tineri rămân şomeri şi fără bani la terminarea studiilor. Poate Europa să evite pierderea unei generaţii?

 
Erasmus
 
Interviu: Tinerii îţi fac simţită prezenţa la Agora cetăţenilor
 

Isabelle Durant se arată entuziasmată de ideile propuse de tineri în Agoră pentru contracararea şomajului şi crearea de noi locuri de muncă pe baza inovării.

 
În culise: Un tren pentru Europa - reloaded
 

Blink se interesează despre un proiect care reuneşte elevi din toată Europa, pentru a proiecta şi construi machete de trenuri, într-o adevărată colaborare internaţională.

 
De la A la Z: D de la 'digitalizarea' tineretului
 

Petrecem tot mai mult timp pe internet şi rețelele de socializare. Şi Parlamentul European este online! Conectaţi-vă împreună cu Blink pentru a afla de ce!