Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Premiul Saharov.
Principal :

Premiul Saharov 2015 - Raif Badawi

Drepturile omului 15-12-2015 - 12:54 / Data actualizării: 23-02-2017 - 10:05
 
 

„Raif Badawi a fost destul de curajos pentru a-și face vocea auzită și a spune nu barbarității. Din acest motiv l-au lovit cu bice de ignoranță”, a declarat Ensaf Haidar, soția activistului pentru drepturile omului, Raif Badawi. Ea a acceptat premiul Sakharov 2015 pentru libertatea de gândire, în numele lui Badawi, la Strasbourg, miercuri, 16 decembrie. Raif Badawi a fost onorat de către Parlamentul European pentru lupta sa pentru libertatea de exprimare și gândire în Arabia Saudită. (Mai mult: Ceremonia de decernare a Premiului Saharov: Raif Badawi a fost destul de curajos pentru a zice „nu” cruzimii)

Miercuri, pe 16 decembrie, la ora 12:00 CET, Parlamentul European va înmâna oficial Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, ediția 2015, bloggerului saudit, activist pentru drepturile omului, Raif Badawi. Soția sa, Ensaf Haidar, care locuiește în exil în Canada împreună cu copiii lor, îl va reprezenta pe laureat la Strasbourg. Consultați infograficul nostru pentru mai multe detalii cu privire la laureatul din acest an și urmăriți ceremonia în direct pe site-ul nostru. (Mai mult: Urmăriți în direct ceremonia de decernare a Premiului Saharov )

Bloggerul saudit Raif Badawi, opoziția democratică din Venezuela și liderul opoziției ruse Boris Nemtsov, asasinat în februarie 2015, sunt finaliștii Premiului Saharov în 2015. Finaliștii au fost aleși prin vot în cadrul unei reuniuni comune a comisiilor pentru afaceri externe, dezvoltare și drepturile omului. Laureatul va fi ales de președintele Parlamentului, împreună cu liderii grupurilor politice, pe 29 octombrie. Ceremonia acordării premiului va avea loc pe 16 decembrie, la Strasbourg. (Mai mult: Raif Badawi, opoziția democratică din Venezuela și Boris Nemtsov sunt finaliștii Premiului Saharov în 2015)

Raif Badawi este laureatul Premiului Saharov pentru libertatea de gândire 2015, în urma deciziei de pe 29 octombrie, a lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European și a grupurilor politice. Badawi este un blogger din Arabia Saudită care în prezent săvârșește o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru insultarea Islamului pe site-ul său, unde promovează dezbaterile sociale, politice și religioase. Ceremonia de premiere Saharov va avea loc la Strasbourg, pe data de 16 decembrie. (Mai mult: Parlamentul European acordă Premiul Saharov 2015 bloggerului Raif Badawi)

Nominalizările la Premiul Saharov 2015 au fost prezentate oficial pe 28 septembrie în cadrul unei reuniuni comune a comisiilor pentru afaceri externe, dezvoltare și drepturile omului. Premiul este acordat în fiecare an persoanelor care luptă împotriva intoleranței, fanatismului și oprimării. Câștigătorul va fi anunțat în octombrie. (Mai mult: Nominalizările pentru Premiul Saharov 2015)

REF. : 20151020TST98536
 
 
Distribuie
 
 
Raif Badawi
 

Raif Badawi: Laureatul Premiului Saharov 2015

 
Interview
 

Raif Badawi: Premiul Saharov poate contribui la eliberarea bloggerului saudit?

 
Despre Premiul Saharov
 
Premiul Saharov: procedura de selectare a laureatului
 

Infografic

 
Susţinătorii democraţiei: finaliştii Premiului Saharov 2015
 

Cine va călca pe urmele dr-ului Denis Mukwege, devenind laureatul Premiului pentru libertatea de gândire de anul acesta? Parlamentul a nominalizat trei susţinători ai democraţiei.

 
Urmăriți dezbaterea pe social media
 

Premiul #Saharov