Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Antonio Tajani
Principal :

Antonio Tajani, ales președinte al Parlamentului European - Alegeri în Parlament la jumătatea mandatului

Instituții / Regulamentul de procedură al PE 18-01-2017 - 17:54 / Data actualizării: 24-01-2017 - 12:32
 
 

Marți, 17 ianuarie, a fost o zi lungă și interesantă în Parlamentul European de la Strasbourg: Antonio Tajani a fost ales președinte al PE după patru runde de vot. În discursul său după aflarea rezultatelor, domnul Tajani a apreciat caracterul democratic al procesului de vot și a promis să reprezinte toți eurodeputații. (Mai mult: Alegerea lui Antonio Tajani ca președinte al PE: Cum s-a desfășurat)

Europarlamentarii l-au ales pe Antonio Tajani (PPE, Italia) în funcția de președinte al Parlamentului European pe data pe 17 ianuarie. Apoi, pe 18 ianuarie, eurodeputații au ales cine sunt cei 14 vicepreședinți și cei cinci chestori ai PE în a doua jumătate a legislaturii 2014-2019. Verifică infograficul nostru pentru a afla cine deține posturile-cheie din Parlamentul European. (Mai mult: După alegerile din Parlament: cine sunt aleșii din funcțiile-cheie din PE)

După alegerea Președintelui, deputații au ales, miercuri, pe cei 14 vicepreședinți, în două tururi de scrutin. Pentru a fi aleși, candidații trebuie să obțină majoritatea absolută a voturilor valide exprimate. Noii vicepreședinți provin din șase grupuri politice diferite. Deputații au ales de asemenea cinci chestori. (Mai mult: Alegeri în Parlament la jumătatea mandatului: au fost aleși cei 14 vicepreședinți și cinci chestori )

Antonio Tajani (PPE, IT) a câștigat alegerile pentru președinția Parlamentului cu 351 de voturi în fața lui Gianni Pittella (S&D) care a obținut 282 de voturi. (Mai mult: AntonioTajani - ales noul Președinte al Parlamentului European)

Antonio Tajani a fost ales pe 17 ianuarie președinte al Parlamentului European pentru a-i succede lui Martin Schulz. Domnul Tajani, membru italian al grupului Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta și vicepreședinte al Parlamentului, a primit 351 de voturi în a patra și ultima rundă de vot, față de contracandidatul său Gianni Pittella (S&D), care a obținut 282 de voturi. (Mai mult: „Voi fi un purtător de cuvânt al întregului Parlament”: Antonio Tajani a fost ales președinte al PE)

REF. : 20170117TST58587
 
 
Distribuie
 
 
Antonio Tajani a fost ales noul președinte al Parlamentului
 

Fostul comisar european Antonio Tajani (PPE) îl înlocuiește pe Martin Schulz (S&D) în funcția de președinte al Parlamentului European, după patru runde de vot în plen

 
 
 
Ce face președintele PE
 

Află cum e ales președintele PE, care sunt responsabilitățile sale și cum sunt acestea legate de votul pe care îl dai tu la alegerile europarlamentare

 
Biroul Parlamentului European
 

Deputații au ales, de asemenea, și 14 vicepreședinți și cinci chestori, care sunt membri ai Biroului. Află ce responsabilități are Biroul PE