Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")
©Getty Image.
Principal :

IWD 2017 - abilitarea economică a femeilor - Să acționăm împreună

Drepturile femeii/Egalitatea de șanse 07-03-2017 - 14:21 / Data actualizării: 08-03-2017 - 18:25
 
 

În timp ce femeile sunt din ce în ce mai educate decât bărbații, încă sunt plătite mai puțin pentru aceeași muncă depusă. Sunt subreprezentate în pozițiile de conducere, numai o treime din managerii din UE fiind femei, și câștigă în medie cu un sfert mai puțin decât bărbații. Anul aceasta, Parlamentul atrage atenția asupra abilitării economice a femeilor. (Mai mult: IWD 2017: abilitarea economică a femeilor)

Anul acesta, Parlamentul European a decis să aducă în centrul atenției, cu ocazia Zilei internaționale a femeii, abilitarea economică a femeilor. Multe rămân de făcut în ceea ce privește egalitatea de gen, fie că este vorba de reprezentarea în politică sau împărțirea muncii acasă, au spus eurodeputatele Constance Le Grip și Anna Hedh, membre ale comisiei pentru drepturile femeii. (Mai mult: Video: Femeile trebuie să fie conștiente de potențialul lor enorm)

În fiecare an, cu ocazia Zilei internaționale a femeii, Parlamentul European atrage atenția asupra unei teme legate de condiția femeii. Anul acesta am decis să punem în centrul atenției abilitarea economică a femeii. (Mai mult: 5 provocări pentru egalitatea de gen)

Anul acesta, de Ziua internațională a femeii, Parlamentul European pune în centrul atenției abilitarea economică a femeilor. Miercuri, 8 martie, eurodeputatul Ernest Urtasun (Verzi/ALE, Spania), autorul unui raport privind egalitatea dintre femei și bărbați, răspunde întrebărilor dvs. în direct, pe Facebook. Femeile încă au salarii și pensii mai mici decât bărbații, au acces limitat la pozițiile importante și sunt mai puțin reprezentate în politică. Participați la discuție pe Facebook! (Mai mult: Ziua internațională a femeii 2017: Parlamentul se concentrează pe abilitarea economică a femeilor)

REF. : 20170306TST65203
 
 
Distribuie
 
 
Acoperirea decalajului existent între femei și bărbați în Europa
 

UE este doar la jumătatea drumului spre atingerea egalității de gen, iar progresul a fost lent, cu o îmbunătățire minoră pe parcursul ultimului deceniu. Deputații fac presiuni pentru un șir de acțiuni pentru a acoperi în cele din urmă diferența de gen.

 
Mai multe femei în știință
 

Video