Naslovi 

Featured 

Visual High-level conference on Oceans        

Zadeve EU 
 

Ste zaskrbljeni nad tem, kaj se dogaja z oceani? Vas zanima, kaj lahko glede tega storimo? V Evropskem parlamentu bo 19. marca potekala konferenca na visoki ravni na temo varovanja oceanov.

Deli na Twitter

Koliko izpustov CO2 proizvedejo avtomobili? 🚗 Ali so električna vozila res čistejša alternativa? 🧐 Več v infografik… https://t.co/nq7PFo7Yyt

Glej tudi: 

Varstvo potrošnikov: Prodaja blaga in digitalnih vsebin        

Gospodarstvo 
 

Prihodnji teden v Evropskem parlamentu poteka glasovanje o pravicah potrošnikov ob nakupu blaga z napako. Nova pravila kupcem prinašajo več pravic ob nakupih na spletu in v trgovinah.

podnebne spremembe izpusti CO2        

Globalno segrevanje in klimatske spremembe so ena največjih groženj, s katerimi se spopada naša civilizacija. Kaj za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov v različnih panogah počne EU?

Evropski akt o dostopnosti: boljši dostop za invalide        

Evropska direktiva o dostopnosti starejšim in invalidom zagotavlja večjo dostopnost do izdelkov in storitev, ki omogočajo sodelovanje v javnem življenju in aktivno participacijo v družbi.

cover picture for cyber security        

Varnost 
 

Več kot 80 % prebivalcev EU ima dostop do spleta, število povezanih naprav se bliskovito povečuje. Kako je z varnostjo? Evropski parlament ji posveča veliko pozornosti.

Cover picture for International Women's Day        

Družba 
 

Zastopanost žensk v Evropskem parlamentu je nad svetovnim povprečjem nacionalnih parlamentov. Od prvih evropskih volitev leta 1979 odstotek poslank nenehno narašča.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.