Neposredni dostop do osnovnega menija (pritisnite Enter)
Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")
Neposredni dostop do seznama drugih spletnih mest (pritisnite Enter)

Akreditacije za medije

23-06-2015 - 14:43
 

Novinarji, fotografi in avdiovizualne ekipe morajo za dostop in delo v poslopjih Evropskega parlamenta zaprositi za novinarsko akreditacijo in/ali posebno avdiovizualno akreditacijo. Imetnikom akreditacij je omogočen vstop v poslopja Parlamenta in uporaba prostorov ter opreme, namenjenih novinarjem. Priporočamo vam, da pred obiskom Parlamenta stopite v stik s pisarno za akreditacije.


Medinstitucionalna akreditacija za medije

 

Institucije EU imajo skupen sistem za akreditiranje stalnih dopisnikov medijev, ki živijo v Bruslju in izpolnjujejo pogoje tiskovnih služb posameznih ustanov. Akreditacija velja za vse institucije in tudi vse tri kraje dela Parlamenta (Bruselj, Luxembourg, Strasbourg). Prošnjo za akreditiranje naslovite na tiskovno službo komisije: Medinstitucionalna akreditacijaLetna akreditacija za Evropski parlament


Če ne izpolnjujete pogojev za pridobitev medinstitucionalne akreditacije, vendar redno poročate o Evropskem parlamentu ter živite v Bruslju, Luxembourgu ali Strasbourgu oziroma blizu teh mest, lahko zaprosite za letno akreditacijo, ki velja le za Evropski parlament v njegovih treh krajih dela. Povezave:


Pravila za akreditiranje pri Evropskem parlamentu

Obrazec za akreditacijo pri Evropskem parlamentu


Začasna akreditacija za Evropski parlament.


Novinarji, ki ne živijo v Bruslju, Strasbourgu ali Luxembourgu, lahko pridobijo akreditacijo Evropskega parlamenta za posamezno sejo ali zasedanje ob predložitvi nacionalne novinarske izkaznice in osebne izkaznice oziroma potnega lista.


Prevzem akreditacij:


Bruselj: pisarna za akreditacije (PHS 00A049) , vhod za novinarje, zgradba Paul-Henri Spaak, rue Vautierponedeljek - četrtek:             08.30 - 18.00

petek:                                       08.30 - 13.00


Strasbourg: samo v času plenarnih zasedanj v; vhod za novinarje, zgradba Louise Weiss (LOW) - prvi vhod na levi z notranjega dvorišča (Agora Bronislaw Geremek).


Priporočamo vam, da prošnje posredujete vsaj 24 ur vnaprej in se tako izognete čakanju. Podatke pošljite na elektronski naslov media.accreditation@ep.europa.eu


Podatki za začasno akreditacijo:


  • ime medija
  • ime in priimek novinarja
  • datum rojstva
  • e-mail naslov
  • telefonska številka
  • državljanstvo
  • vrsta in številka osebnega dokumenta
  • fotografija za osebni dokument (portret 3:4, jpeg format +/- 100 KB).

Pravila za akreditiranje pri Evropskem parlamentu


Dovoljenje za avdiovizualno snemanje


Novinarji, ki želijo avdiovizualno snemati ali fotografirati v Evropskem parlamentu, potrebujejo za to dodatno dovoljenje, ki ga dobijo v pisarni za akreditacije.

REF. : 20150617SRV67416
Nazadnje spremenjeno: ( 25-11-2015 - 16:25)
 
 
   

PISARNA ZA AKREDITACIJE MEDIJEV

 
 
 
Brussels
BRU - PHS 00A049
 
 
Strasbourg
STR - LOW N00307
 
 
Edel CONNOR
 
 
Georg TENHAGEN