Naslovi 

Featured 

© European Union 2019 -EP        

Zadeve EU 
 

Predsednik, podpredsedniki in kvestorji – to so ljudje, ki vodijo Evropski parlament. Kdo so in kakšne so njihove zadolžitve preverite v infografiki.

Hearing of Commissioners        

Zadeve EU 
 

Preden lahko nova Evropska komisija, izvršna veja oblasti v EU, začne s svojim mandatom, se morajo kandidati za komisarje predstaviti na zaslišanjih v Evropskem parlamentu.

Deli na Twitter

"Preprečevanje terorizma in zaščita svobode sta ključnega pomena za demokracijo in mirno sobivanje narodov" -… https://t.co/mTmKMncAW9

Glej tudi: 

© European Union 2019 -EP        

Družba 
 

Zastopanost žensk v Evropskem parlamentu je nad svetovnim povprečjem nacionalnih parlamentov. Od prvih evropskih volitev leta 1979 odstotek poslank nenehno narašča.

Kako deluje trgovinska politika EU        

Gospodarstvo 
 

Zaradi globalizacije je svet med seboj vse bolj povezan. Zna Evropska unija izkoristiti priložnosti, ki jih takšna povezanost prinaša?

banner        
Prednostna naloga 

Prednostna naloga 
Migracije 

Družba 
 

Begunska kriza je razgalila slabosti skupnega evropskega azilnega sistema. Kako ukrepa Parlament za pravično razporeditev bremen med države EU in za integracijo beguncev?

terrorism victims and attacks        

Varnost 
 

Število terorističnih napadov v Evropi in s tem povezanih žrtev se je znižalo: leta 2017 je v napadih umrlo 62 ljudi, leta 2018 pa 13.

Banner: Hearings of commissioners-designate        
Prednostna naloga 

Prednostna naloga 
Kandidati za evropske komisarje 

Zadeve EU 
 

Kandidati za komisarje se morajo pred začetkom mandata predstaviti na zaslišanjih v Evropskem parlamentu, na katerih se preveri njihova sposobnosti za vodenje izbranih resorjev.

Politične skupine: Socialisti in demokrati        

Zadeve EU 
 

Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov (S&D) je druga največja izmed sedmih političnih skupin v trenutnem sklicu Evropskega parlamenta.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.