Rok za oddajo prijav za tekmovanje za Mladinsko nagrado Karla Velikega: 10. februar 2014 

Ste stari med 16 in 30 let ter sodelujete v mladinskem projektu z evropsko dimenzijo? Potem ga lahko od danes naprej prijavite na tekmovanje za mladinsko Nagrado Karla Velikega, ki poteka že sedmo leto zapored. Zmagovalcem ne pripadajo le priznanje in prepoznavnost, ampak tudi denarna nagrada, zato se ne obotavljajte. Prijave za nagrado Karla Velikega 2014 so odprte, rok za prijavo pa je 10. februar.

Namen evropske mladinske nagrade Karla Velikega je spodbuditi razvoj evropske zavesti med mladimi ter njihovo vključevanje v projekte evropskega povezovanja. Nagrado prejmejo projekti mladih, ki krepijo razumevanje, spodbujajo razvoj skupnega občutka evropske identitete ter prikazujejo praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.


Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega vsako leto skupaj podelita Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.


Najboljši projekt bo prejel 5000 evrov nagrade, drugo in tretjeuvrščena pa 3000 in 2000 evrov. Zmagovalci bodo povabljeni na obisk v Evropski parlament, zmagovalci tekmovanj v vseh 28 državah unije pa bodo za štiri dni odpotovali v Aachen.


Letošnji zmagovalci


  1. Europe on track, španski medijski projekt
  2. Discover Europe, poljsko fotografsko tekmovanje
  3. The Story of my Life, estonski projekt mladinskih izmenjav

Več o nagradi in kako se prijaviti na tekmovanje pa na povezavi na desni strani tega članka.

Nagrada Karla Velikega 2014 
  • Začetek prijav: 25. oktober 2013 
  • Rok za oddajo prijav: 10. februar 2014 (do polnoči) 
  • Izbira zmagovalnih projektov v državah EU: 3. marec 2014 
  • Razglasitev zmagovalcev na ravni EU: 10. april 2014 
  • Podelitev nagrad v Aachnu: 27. maj 2014