Evropa na dlani: prihodnost in zgodovina EU na pametnem telefonu  

 
 

Deli to stran: 

Evropski parlament je predstavil novo aplikacijo, ki ponuja vpogled v delovanje, projekte in aktivnosti EU v vašem vsakdanjem življenju.

Evropa v praksi


Aplikacija ponuja veliko informacij o vplivu Evropske unije na različna področja našega življenja. Se ukvarjate z organskim kmetovanjem? Uživate v športih na prostem? Se bi želeli vključiti v programe prostovoljstva? EU na številnih področjih pomembno vpliva na naša življenja, čeprav tega pogosto ne opazimo. Aplikacija razkriva, kako.


Aplikacija tudi ponuja pregled evropskih projektov po posamičnih regijah. Z njo lahko preverite, kaj EU počne v vašem kraju in kateri projekti s pomočjo EU sredstev izboljšujejo kvaliteto našega življenja.Kaj Evropa pomeni zate?


Poleg tega pa aplikacija ponuja tudi pogled v prihodnost. Pregled raziskav in študij iz področij, kot so na primer podnebne spremembe, mednarodni odnosi ali kibernetska varnost ponujajo vpogled v trende, ki bodo v prihodnjih letih in desetletjih pomembno oblikovali družbo.


Vendar pa je na koncu Evropa to, kar iz nje naredimo sami. Aplikacija vam tako pomaga najti pobude, projekte in dogodke, ki se jim lahko pridružite v vaši bližini ter posreduje podatke o njihovem napredku in novostih. Tako lahko spoznate in se povežete z ljudmi, ki z vami delijo podobne poglede, interese in pomisleke ter skozi aktivno vključevanje v svojem okolju pomagate graditi boljšo Evropo.


Aplikacija je na voljo v vseh 24 jezikih EU. Prenesite jo brezplačno iz trgovine Apple App Store (za naprave Apple) ali Google Play (za naprave Android).