Pripravništvo v Evropskem parlamentu: prijave do 30. junija 

 
 

Deli to stran: 

Vas zanima, kako deluje mednarodna večjezična organizacija, kot je Evropski parlament? S plačanim pripravništvom lahko pridobite izkušnje iz delovanja odločevalskega procesa v EU.

Prijave na pripravništvo v Evropskem parlamentu so odprte do 30. junija 

Evropski parlament je pomemben prostor za politične razprave in sprejemanje odločitev na ravni EU. Volivci v vseh državah članicah neposredno izvolijo poslance Evropskega parlamenta, ki predstavljajo interese ljudi pri sprejemanju zakonov in zagotavljajo, da druge ustanove EU delujejo demokratično.


Schumanovo pripravništvo v Evropskem parlamentu je priložnost za karierno izobraževanje in spoznavanje ustroja in delovanja Evropskega parlamenta. Ponuja vpogled v delo v Evropskih ustanovah in izkušnjo v mednarodnem političnem in odločevalskem okolju, ki vpliva na življenja in prihodnost približno 500 milijonov Evropejcev.


Na voljo je 420 mest na različnih področjih, kot so komuniciranje, pravo, mednarodni odnosi, informacijske tehnologije, itd. Petmesečni program je namenjen mladim, starejšim od 18 let, ki so zaključili univerzitetno izobraževanje in izpolnjujejo osnovne pogoje za prijavo:


Pogoji za pripravništvo v Evropskem parlamentu  
  • Starost vsaj 18 let ali več  
  • Dobro poznavanje vsaj dveh uradnih jezikov Evropske unije  
  • Univerzitetna izobrazba 
  • Brez daljših predhodnih zaposlitev v evropskih ustanovah  

Več o pogojih in procesu prijave preverite na spletni strani pripravništva.


Zainteresirani kandidati lahko oddajo prijavo za opravljanje željene prakse najkasneje do 30. junija 2019. Uspešni kandidati bodo pripravništvo v Evropskem parlamentu opravljali med 1. oktobrom 2019 in 28. februarjem 2020.