Prioritete poslanskih skupin: Identiteta in demokracija 

 
 

Deli to stran: 

Identiteta in demokracija (ID) je nova in peta največja skupina v trenutnem sklicu Evropskega parlamenta.

Na majskih evropskih volitvah je več kot 200 milijonov Evropejcev izvolilo poslance, ki zastopajo njihove interese v Evropskem parlamentu. Poslanci so glede na svoje politične nazore razdeljeni v sedem poslanskih skupin. V video seriji predstavljamo njihove politične prioritete in cilje.

Politična skupina Identiteta in demokracija, poznana po kratici ID, je bila ustanovljena v začetku trenutnega mandata kot naslednica skupine Evropa narodov in svobode (ENF). S 73 poslanci je peta največja skupina v Evropskem parlamentu.


Njeni poslanci prihajajo iz devetih držav, večina izmed njih iz strank italijanske Lige. francoskega Nacionalnega zbora in nemške Alternative za Nemčijo.


Za predsednika skupine je bil junija 2019 izvoljen Italijan Marco Zanni, za katerega je to drugi mandat evropskega poslanca.


ID se osredotoča predvsem na področje zaposlovanja, varnosti in preprečevanja migracij, zavzema pa se tudi za manj birokracije v EU.


Skupina nima predstavnikov med podpredsedniki trenutnega sklica Evropskega parlamenta, kot tudi ne med predsedniki parlamentarnih odborov.