Deli to stran: 

Kandidati za predsednika Evropske komisije so se 15. maja udeležil predvolilnega soočenja v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Pred evropskimi volitvami so politične stranke predlagale svoje kandidate za mesto predsednika prihodnje Evropske komisije. Kandidat, ki ga bo po volitvah glede na rezultate predlagal Evropski svet in ki bo uspel zagotoviti večinsko podporo v Evopskega parlamenta, bo izvoljen kot predsednik Evropske komisije.

Soočenje vodilnih kandidatov, ki je potekalo 15. maja ob 21. uri, je priložnost, da se seznanimo s pogledi kandidatov o vrsto perečih problemov in aktualnih tem. Vodilni kandidati so na njem pred evropskimi volitvami skušali prepričati volivce, da podprejo stranke, ki spadajo v njihovo politično družino.

Nekatere stranke so sicer kot njihove vodilne kandidate nominirale več politikov, v soočenju pa jih je predstavljal samo eden izmed njih.

Predvolilno soočenje kandidatov sta moderirala dva televizijska voditelja, vrstni red uvodnih nagovorov pa je bil določen z žrebom.