Družba 

Proizvodi v tej kategoriji 

ESS+: Poenostavljanje Evropskega socialnega sklada        

Družba 
 

Okrepljen Evropski socialni sklad bo omogočil učinkovitejše spoprijemanje z izzivi izobraževanja, zaposlovanja in socialnega vključevanja.

podnebne spremembe izpusti CO2        

Globalno segrevanje in klimatske spremembe so ena največjih groženj, s katerimi se spopada naša civilizacija. Kaj za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov v različnih panogah počne EU?

A car crash accident ©AP images/European Union-EP        

Novi avtomobili v EU bodo opremljeni z obveznimi varnostnimi pripomočki in tehnološkimi rešitvami. Tako predvidevajo ukrepi za izboljšanje prometne varnosti, ki jih je podprl parlament.

cover picture for road safety infographic        

Družba 
 

EU se ponaša z najboljšo cestnoprometno varnostjo na svetu, toda vsaka žrtev na cestah je preveč. Katere države so na področju cestnoprometne varnosti najuspešnejše?

Kakovostna pitna voda je življenjskega pomena        

Evropski poslanci so podprli nova pravila za dodatno izboljšanje kakovosti pitne vode in dostopa do nje. S tem želijo spodbuditi pitje vode iz pipe in zmanjšati količino odpadnih plastenk.

elektrika        

Družba 
 

Nova evropska pravila za odjemalce električne energije prinašajo lažjo proizvodnjo in prodajo lastne elektrike, enostavnejšo zamenjavo ponudnika in preglednejše račune.