EU-Afrika: “Brez miru in varnosti ne bo razvoja.” 

 
 

Deli to stran: 

Spodbujanje gospodarske rasti, soočanje s podnebnimi spremembami, varnost na kontinentu: to bodo glavne teme parlamentarne skupščine EU-Afrika od 18. do 20. decembra na Haitiju.

»V Afriki je ogromno naravnih bogastev in človeških virov. Glavni izziv v prihodnosti bo, kako ta potencial združiti s prednostmi, ki jih prinašajo tržno gospodarstvo in neodvisne politične institucije,« je pred odhodom v Port-au-Prince dejal poslanec Louis Michel, sopredsedujoči skupni parlamentarni skupščini 78 držav Afrike, Karibov in Pacifika (ACP) in EU.

 

Na 34. srečanju skupščine se bodo poslanci Parlamenta srečali s parlamentarci iz držav ACP. Te bo kot sopredsedujoči skupščini parlamentarcev EU-ACP predstavljal Ibrahim Rassin Bundu.

 

Pred samim srečanjem v haitijskem Port-au-Princu bodo 16. decembra zasedali še odbori skupne parlamentarne skupščine EU-ACP.

 

Parlamentarci se bodo posvetili temam, kot so vzdržni turizem, vloga naravnih virov pri spodbujanju vzdržnega razvoja, boj proti nalezljivim boleznim in položaj v Mavretaniji.

 

Skupna parlamentarna skupščina EU-ACP poteka dvakrat letno.

 

Na Twitterju spremljajte objave pod #ACPEU in objave tiskovne službe Parlamenta.