Neposredni dostop do osnovnega menija (pritisnite Enter)
Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")
Neposredni dostop do seznama drugih spletnih mest (pritisnite Enter)

Parlament ne nasprotuje predlogom Komisije o omejitvah trajanja letov

Plenarno zasedanje Sporočilo za javnost - Promet09-10-2013 - 15:33
 
Belga/MAXPPP/J.Frey   Pilots in a cockpit

Poslanci so v sredo zavrnili resolucijo, v skladu s katero bi nasprotovali predlogom Evropske komisije o omejitvah trajanja letov ter delovnega časa pilotov in ostale posadke letal.Parlament je resolucijo zavrnil s 387 glasovi, 218 poslancev je glasovalo za, 66 pa se jih je vzdržalo. Za sprejetje resolucije bi bila potrebna absolutna večina.

»Dejstvo pa ostaja, da so vsi nacionalni regulatorji za varnost letalstva ta predlog podprli«, je dejal poročevalec Brian Simpson (S&D, Velika Britanija), sicer predsednik odbora za transport in turizem in dodal, da nekateri poslanci predlaganim ukrepom ne zaupajo.

Parlament tako ne bo nasprotoval osnutku ukrepov Komisije v zvezi z omejitvijo trajanja letov, s katerimi želi ta izboljšati varnost poletov. Cilj ukrepov je namreč zagotoviti, da so piloti in ostala posadka med letom ustrezno spočiti.

Komisija želi pravila o omejitvah trajanja letov med drugim izboljšati tako, da nočne lete omejuje na 11 ur. Komisija še predlaga omejitve trajanja letov v obdobju 12 mesecev ter zahteva dodaten čas za počitek kot ukrep proti utrujenosti po dolgih letih in v primerih motenih urnikov delovnega časa.

Čas, v katerem mora biti posadka v stanju pripravljenosti, v skladu s predlogi Komisije ne bi smel presegati 16 ur.

REF. : 20131007IPR21623
 
 
Kontakti
 
  • Manja TOPLAK
  • Media Services & Monitoring Unit
  • Telefonska številka(+386) 1 252 88 42
  • Telefonska številka(+33) 3 881 76724 (STR)
  • Številka mobilnega telefona(+386) 40 560 637