Neposredni dostop do osnovnega menija (pritisnite Enter)
Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")
Neposredni dostop do seznama drugih spletnih mest (pritisnite Enter)
 

Krvavi minerali: neprijetne resnice, ki se skrivajo v pametnih telefonih

Plenarno zasedanje Zunanja/mednarodna trgovina21-03-2017 - 12:47
 

Zlato, kositer, volfram: to so rudnine, brez katerih bi vaš telefon ugasnil. Ste se kdaj vprašali, od kod prihajajo ti minerali in kdo jih izkopava? Odgovora na ti vprašanji vam lahko pokvarita užitek ob brskanju po spletu in klepetanju s prijatelji na socialnih omrežjih. V vzhodni Afriki, kjer so velika nahajališča teh dragih rudnin, ljudje v suženjskih razmerah izkopavajo minerale, oborožene skupine pa jih preprodajajo in s tem financirajo svoje dejavnosti. Parlament želi temu narediti konec. (Preberite več: Krvavi minerali: neprijetne resnice, ki se skrivajo v pametnih telefonih )

 

Prihodnost EU ob 60. obletnici Rimske pogodbe: kako jo vidijo državljani?

Plenarno zasedanje Prihodnost unije/Evropska integracija / Institucije21-03-2017 - 10:24
60 Rome: citizens' parliament  

Pred 60 leti so voditelji šestih evropskih držav podpisali Rimsko pogodbo in tako začeli postopek evropskega združevanja; danes v Evropski uniji živi 500 milijonov ljudi. Obletnico želi Parlament izkoristiti za premislek o prihodnosti Evrope, pri tem pa ga še posebej zanima mnenje državljanov. Ti bodo 21. marca v plenarni dvorani Parlamenta v Bruslju razpravljali o tem, kako bi lahko unija izboljšala življenje Evropejcev. (Preberite več: Prihodnost EU ob 60. obletnici Rimske pogodbe: kako jo vidijo državljani? )

 

Marčno plenarno zasedanje: varnost hrane, Arktika, splav in ZDA

Plenarno zasedanje Zunanja/mednarodna trgovina / Okolje / Varnost hrane17-03-2017 - 11:13
 

Poslanci so se na plenarnem zasedanju, ki je v Strasbourgu potekalo med 13. in 16. marcem, med drugim posvetili okoljskim in varnostnim izzivom, ki jih pomeni vse hitrejše taljenje ledu na Arktiki. Podprli so še nova pravila za varnost hrane in razpravljali o združevanju zmogljivosti EU na področju obrambe. Govorili so tudi o nedavni odločitvi ZDA, da nehajo financirati organizacije, ki informirajo o splavu. (Preberite več: Marčno plenarno zasedanje: varnost hrane, Arktika, splav in ZDA )

 

Arktika: poslanci želijo zmanjšanje napetosti v regiji

Plenarno zasedanje Zunanji odnosi / Okolje16-03-2017 - 15:17
infographic illustration on ice melting  

Podnebne spremembe na Arktiki pospešujejo taljenje ledu; to odpira nove pomorske poti, omogoča izkoriščanje naravnih virov in s tem povečuje interes držav za vojaško prisotnost v regiji. Tudi turizma je vse več. Vse to predstavlja velik okoljski in varnostni izziv. Poslanci so na plenarnem zasedanju 16. marca podprli poročilo, v katerem pozivajo k prepovedi črpanja plina in nafte na območju, kjer je zaradi segrevanja podnebja 40 odstotkov manj ledu kot pred 35 leti. (Preberite več: Arktika: poslanci želijo zmanjšanje napetosti v regiji )

 

Evropska obramba: poslanci želijo združevanje vojaških zmogljivosti na ravni EU

Plenarno zasedanje Varnost in obramba16-03-2017 - 12:49
infographic illustration on benefits of closer cooperationon defence at EU level  

Podvajanje, preveč vojaške opreme in osebja, težave pri nabavi orožja: vse to države Evropske unije stane 26 milijard evrov v nepotrebnih stroških. Ta denar bi lahko EU prihranila, če bi države članice oblikovale celovito obrambno politiko in združile svoje vojaške zmogljivosti, so prepričani poslanci. V poročilu, ki so ga podprli 16. marca, poslanci poudarjajo, da je za to potrebna predvsem politična volja; zakonska podlaga za skupno obrambno politiko že obstaja. (Preberite več: Evropska obramba: poslanci želijo združevanje vojaških zmogljivosti na ravni EU )

 

Arctic: ban oil drilling and mitigate tensions, urge MEPs

Plenary Session External relations / Environment16-03-2017 - 12:44
Picture of iceland glacier lagoon bay  

Climate change is bringing new environmental and security challenges in the Arctic, as the melting ice cap opens up new navigation and fishing routes, and competition for its natural resources heats up, say MEPs in a resolution voted on Thursday. They call for measures to protect the vulnerable Arctic ecosystem, ban oil drilling there and keep it a low-tension and cooperation area. (Read more: Arctic: ban oil drilling and mitigate tensions, urge MEPs )

 

Poslanci pozdravljajo reformna prizadevanja Črne gore

Plenarno zasedanje Zunanji odnosi16-03-2017 - 12:30

Črna gora je leta 2016 v pristopnih pogajanjih dosegla nadaljnji napredek in trenutno velja za državo, ki je v pristopnem procesu najbolj napredovala, vendar pa sta korupcija in organizirani kriminal še vedno zelo problematična. Resolucija, ki jo je Parlament sprejel v četrtek, tudi z zaskrbljenostjo ugotavlja, da je poskušala Rusija domnevno vplivati na razvoj dogodkov v Črni gori, kar bi utegnilo pomeniti nadaljnjo destabilizacijo Zahodnega Balkana. (Preberite več: Poslanci pozdravljajo reformna prizadevanja Črne gore )

 

Obvezna potrebna skrbnost za uvoznike mineralov s konfliktnih območij

Plenarno zasedanje Zunanja/mednarodna trgovina16-03-2017 - 12:29
Rudnik zlata v Afriki  

V četrtek je Parlament potrdil uredbo, ki uvaja potrebno skrbnost uvoznikov kositra, tantala, volframa in zlata z območij, prizadetih zaradi konfliktov. S strožjim nadzorom naj bi preprečili dobičkarstvo različnih oboroženih skupin in zlorabe človekovih pravic. (Preberite več: Obvezna potrebna skrbnost za uvoznike mineralov s konfliktnih območij )

 

Defence: MEPs urge member states to show political will and join forces

Plenary Session Security and defence16-03-2017 - 12:28

Increasing defence cooperation in the EU now depends more upon the political will to make it happen than upon legal considerations, say MEPs in a resolution approved by Parliament on Thursday. They stress that member states can and should use the treaty tools in place to build a truly common defence policy. (Read more: Defence: MEPs urge member states to show political will and join forces )

 

Human rights: Zimbabwe, Ukrainian political prisoners in Russia, and Philippines

Plenary Session Humanitarian aid / Development and cooperation / External relations16-03-2017 - 12:15

Parliament deplores the arrest of Pastor Evan Mawarire and political violence against human rights defenders in Zimbabwe, calls for the release of Ukrainians illegally detained in Russia and urges the Philippines to release human rights advocate Senator Leila M. De Lima, detained on drug-trafficking charges, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Zimbabwe, Ukrainian political prisoners in Russia, and Philippines )

 

Razprava o krepitvi varnosti v Evropi pred prvo obletnico napadov v Bruslju

Plenarno zasedanje Institucije / Pravosodje in notranje zadeve15-03-2017 - 18:17

Poslanci so v sredini popoldanski razpravi o napredku v boju proti terorizmu poudarili, da je treba storiti še več hitro in učinkovito izmenjavo informacij med državami ter izboljšati interoperabilnost podatkovnih zbirk EU, kot tudi okrepiti prizadevanja za preprečevanje radikalizacije in pomoč žrtvam terorizma. (Preberite več: Razprava o krepitvi varnosti v Evropi pred prvo obletnico napadov v Bruslju )

 

Sklepi vrha in prihodnost EU - osrednji temi plenarne razprave

Plenarno zasedanje Evropski svet / Institucije15-03-2017 - 17:40
Strasbourg, 15/03/2017  

Vodilni poslanci političnih skupin Parlamenta so v sredo predstavili odzive na sklepe Evropskega sveta, ki je potekal v Bruslju prejšnji teden, in prednostne točke Rimske deklaracije, ki naj bi se osredotočila na prihodnost EU. Večina govornikov se je strinjala, da morajo države članice Unijo usmeriti v reševanje neposrednih potreb državljanov. (Preberite več: Sklepi vrha in prihodnost EU - osrednji temi plenarne razprave )

 

Od vil do vilic: Parlament s strožjimi pravili za nadzor nad kakovostjo hrane

Plenarno zasedanje Varnost hrane15-03-2017 - 14:21
 

Zagotavljanje varne in kakovostne hrane v Evropski uniji je prednostna naloga Parlamenta. Škandali, kot je tisti iz leta 2013, ko so v izdelkih iz govedine našli primešano konjsko meso, kažejo potrebo po strožjem nadzoru agroživilske verige. Avstrijska poslanka Karin Kadenbach (S&D) je poročevalka o zakonodaji, ki nacionalnim oblastem omogoča strožje nenapovedane inšpekcije živilskih obratov in izboljšuje sledljivost živil. Poslanci so 15. marca nova pravila potrdili. (Preberite več: Od vil do vilic: Parlament s strožjimi pravili za nadzor nad kakovostjo hrane )

 

EU security policy debate one year after Brussels terrorist attacks, 15.00 today

Plenary Session Institutions / Justice and home affairs15-03-2017 - 14:00

MEPs will debate progress on the European security agenda since the 22 March 2016 terrorist attacks in Brussels with EU Commissioners Dimitris Avramopoulos and Sir Julian King, and Maltese Parliamentary Secretary Ian Borg for the Council Presidency, on Wednesday at 15.00. Enhancing information sharing, combatting terrorism financing, preventing radicalisation and strengthening controls at the EU’s external borders are key priorities. (Read more: EU security policy debate one year after Brussels terrorist attacks, 15.00 today )

 

Nemške cestnine: novi predlog ne odpravlja diskriminacije

Plenarno zasedanje Promet15-03-2017 - 13:38

Resolucija, ki jo je Parlament sprejel v sredo, ugotavlja, da tudi zadnji nemški zakonodajni predlog o uvedbi cestnin za osebna vozila še vedno vsebuje elemente, ki pomenijo kršitev evropske zakonodaje v zvezi z diskriminacijo na podlagi državljanstva, saj lahko nemški vozniki strošek cestnine odbijejo od odmerjenega davka na motorna vozila, česar pa tuji vozniki ne morejo. (Preberite več: Nemške cestnine: novi predlog ne odpravlja diskriminacije )

 

Sustainable growth, jobs and security: MEPs adopt 2018 budget priorities

Plenary Session Budget15-03-2017 - 12:51

Growth and jobs, particularly for young people, must remain key EU budget priorities, along with tackling migration and climate change, MEPs say in guidelines, voted on Wednesday, for EU Commission officials preparing the EU’s draft 2018 budget. The budget “must be equipped with the tools to enable it to respond to multiple crises simultaneously” and must also address EU citizens' safety and security concerns, they add. (Read more: Sustainable growth, jobs and security: MEPs adopt 2018 budget priorities )

 

Ukrepi za boljšo sledljivost hrane v celotni prehranski verigi

Plenarno zasedanje Varnost hrane15-03-2017 - 12:35
Tradicionalni sardinski živilski izdelki  

Parlament je v sredo sprejel uredbo, ki krepi sistem uradnih pregledov živil vzdolž celotne prehranske verige. Z novo zakonodajo naj bi se izboljšala sledljivost hrane, preprečile goljufije in okrepilo zaupanje potrošnikov. (Preberite več: Ukrepi za boljšo sledljivost hrane v celotni prehranski verigi )

 

US “global gag” anti-abortion rule a major setback for women’s health, say MEPs

Plenary Session Humanitarian aid / External relations14-03-2017 - 17:34

Political group speakers reacted to President Donald Trump’s reinstatement of the “global gag” rule in a debate with EU humanitarian aid Commissioner Christos Stylianides on Tuesday. The executive order, signed on 23 January, obliges US-funded foreign NGOs to certify that they will not perform or actively promote abortion. (Read more: US “global gag” anti-abortion rule a major setback for women’s health, say MEPs )

 

Prepoved financiranja organizacij, ki informirajo o splavu: evropski odziv

Plenarno zasedanje Zunanji odnosi14-03-2017 - 17:34
Debate on Gag rule  

Ameriški predsednik Donald Trump je nedavno prepovedal financiranje iz proračuna ZDA vseh tistih nevladnih organizacij, ki predvsem v revnih državah ženske informirajo o splavu. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da ženske v svetu letno opravijo 22 milijonov nevarnih splavov. Večina poslancev je 14. marca v razpravi na plenarnem zasedanju menila, da se mora EU tem ukrepom ZDA postaviti po robu. Države EU so že dale na voljo 181 milijonov evrov za organizacijo She Decides. (Preberite več: Prepoved financiranja organizacij, ki informirajo o splavu: evropski odziv )

 

Ravnanje z odpadki: več recikliranja, manj odlaganja in zavržkov hrane

Plenarno zasedanje Okolje14-03-2017 - 15:55
Odpadki na odlagališču  

Parlament je v torek opoldne podprl dopolnila k zakonodajnim predlogom o ravnanju z odpadki, ki predvidevajo zvišanje deleža recikliranih odpadkov v Evropi do leta 2030 s sedanjih 44 na 70 odstotkov. Med poslanskimi dopolnili sta tudi omejitev deleža odpadkov, ki konča na odlagališčih na 5 odstotkov in prepolovitev količine zavržene hrane. (Preberite več: Ravnanje z odpadki: več recikliranja, manj odlaganja in zavržkov hrane )

 

MEPs back mercury pollution curbs, in line with UN Minamata convention

Plenary Session Public health14-03-2017 - 13:23

New legislation restricting the use of mercury, a persistent pollutant that has adverse effects on the environment and human health, was adopted by Parliament on Tuesday. The bill, already informally agreed with the Council of Ministers, aims to close the gap between existing EU legislation and the United Nations Minamata Convention against mercury pollution. (Read more: MEPs back mercury pollution curbs, in line with UN Minamata convention )

 

EU is stuck half way to achieving gender equality, MEPs say

Plenary Session Women's rights/Equal opportunities14-03-2017 - 13:18

The EU and its member states should step up their efforts to achieve equality between women and men. Despite progress on some issues, much remains to be done to reduce pay gaps, remove “glass ceilings” blocking women’s careers, remedy their lack of economic independence and improve their work/life balance, say MEPs in a non-legislative resolution voted on Tuesday. (Read more: EU is stuck half way to achieving gender equality, MEPs say )

 

Sanctions against MEP who offended women

Plenary Session Parliament's Rules of Procedure14-03-2017 - 13:09

Sanctions of unprecedented severity were announced by EP President Antonio Tajani on Tuesday, against Polish MEP Janusz Korwin-Mikke for his unacceptable remarks against women during a plenary debate on the "Gender pay gap" on 1 March. (Read more: Sanctions against MEP who offended women )

 

Parlament potrdil spremembe direktive o nadzoru nabave in posedovanja orožja

Plenarno zasedanje Prosti pretok blaga14-03-2017 - 12:43

Posodobitve skupne evropske zakonodaje o orožju, ki so jih poslanci sprejeli v torek, med drugim predvidevajo strožji nadzor nad orožjem za streljanje s slepimi naboji in onesposobljenim orožjem, države članice EU pa morajo tudi vzpostaviti ustrezne nadzorne sisteme za izdajo in podaljševanje orožnih dovoljenj, ter okrepiti medsebojno izmenjavo podatkov o orožju v civilni uporabi. (Preberite več: Parlament potrdil spremembe direktive o nadzoru nabave in posedovanja orožja )

 

Stronger rights for shareholders in EU companies

Plenary Session Justice and home affairs14-03-2017 - 12:35

New tools to sharpen big EU firms’ focus on their long-run performance, by fostering their shareholders’ commitment to it, were approved by Parliament on Tuesday. They will include giving shareholders a say on directors’ pay and making it easier for firms to identify their shareholders. (Read more: Stronger rights for shareholders in EU companies )

 

Razprava o ameriški prekinitvi financiranja nevladnih organizacij

Plenarno zasedanje Človekoljubna pomoč / Zunanji odnosi14-03-2017 - 11:48

V torek popoldne ob 15. uri bodo parlamentarci s komisarjem za človekoljubno pomoč Christosom Stylianidesom razpravljali o ameriški prekinitvi financiranja mednarodnih organizacij, ki po svetu informirajo ali pomagajo ženskam pri splavu. (Preberite več: Razprava o ameriški prekinitvi financiranja nevladnih organizacij )

 
infographic illustration on waste management in the EU  

Odbor za okolje je nedavno še zaostril predloge Evropske komisije o recikliranju: v skladu s paketom zakonodaje o ravnanju z odpadki bodo morale države EU z letom 2030 reciklirati najmanj 70 odstotkov gospodinjskih odpadkov, na odlagališča pa jih bodo lahko odložile največ pet odstotkov. Zdaj bodo o zakonodaji - ta se osredotoča zgolj na odpadke gospodinjstev in malih podjetij oz. na osem odstotkov celotne količine odpadkov v EU - glasovali še poslanci na plenarnem zasedanju 14. marca. (Preberite več: Ravnanje z odpadki: več recikliranja kot korak na poti k krožnemu gospodarstvu )

 

Začetek marčevskega zasedanja v Strasbourgu

Plenarno zasedanje Institucije13-03-2017 - 19:04
Evropski parlament, Strasbourg; 13/03/2017  

Predsednik Parlamenta Antonio Tajani je na začetku plenarnega zasdanja v Strasbourgu napovedal, da bo poljski samostojni poslanec Janusz Korwin-Mikke po koncu preiskave deležen sorazmerne in ustrezne kazni za nesprejemljive izjave o razliki v plačilu med moškimi in ženskami na prvem marčevskem zasedanju v Bruslju. Poudaril je, da je tovrstno izražanje, ki je žaljivo do vseh žensk, v Parlamentu nesprejemljivo. (Preberite več: Začetek marčevskega zasedanja v Strasbourgu )

 
 
Dnevni red plenarnega zasedanja
 
13-03-2017 -
17:00 - 23:00
Razprave
 
 
Nadaljevanje zasedanja in razpored dela
 
Živo srebro
PoročiloA8-0313/2016 ***I
Poročevalec: Stefan Eck
ENVI
 
Dolgoročno sodelovanje delničarjev in izjava o upravljanju podjetij
PoročiloA8-0158/2015 ***I
Poročevalec: Sergio Gaetano Cofferati
JURI
 
Skupna razprava - enakost spolov
Enakost žensk in moških v Evropski uniji v obdobju 2014–2015
PoročiloA8-0046/2017
Poročevalec: Ernest Urtasun
FEMM
Enako obravnavanje moških in žensk pri dostopu do blaga in storitev ter oskrbi z njimi
PoročiloA8-0043/2017
Poročevalec: Agnieszka Kozłowska-Rajewicz
FEMM
Sredstva EU za enakost spolov
PoročiloA8-0033/2017
Poročevalec: Clare Moody
FEMM
 
Kratke predstavitve naslednjih poročil:
Posledice velepodatkov za temeljne pravice
PoročiloA8-0044/2017
Poročevalec: Ana Gomes
LIBE
Minimalni standardi za zaščito gojenih kuncev
PoročiloA8-0011/2017
Poročevalec: Stefan Eck
AGRI
Odgovorno lastništvo in oskrba enoprstih kopitarjev
PoročiloA8-0014/2017
Poročevalec: Julie Girling
AGRI
 
Enominutni govori (člen 163 Poslovnika)
 
 
 
14-03-2017 -
09:00 - 11:50
Razprave
 
 
Nadzor nabave in posedovanja orožja
PoročiloA8-0251/2016 ***I
Poročevalec: Vicky Ford
IMCO
 
Skupna razprava - krožno gospodarstvo
Izrabljena vozila, odpadne baterije in akumulatorji ter odpadna električna in elektronska oprema
PoročiloA8-0013/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
Odlaganje odpadkov na odlagališčih
PoročiloA8-0031/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
Odpadki
PoročiloA8-0034/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
Embalaža in odpadna embalaža
PoročiloA8-0029/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
 
 
14-03-2017 -
12:00 - 14:00
GLASOVANJE, ki mu sledi obrazložitev glasovanja
 
 
Odgovorno lastništvo in oskrba enoprstih kopitarjev
PoročiloA8-0014/2017
Poročevalec: Julie Girling
AGRI
 
Živo srebro
PoročiloA8-0313/2016 ***I
Poročevalec: Stefan Eck
ENVI
 
Dolgoročno sodelovanje delničarjev in izjava o upravljanju podjetij
PoročiloA8-0158/2015 ***I
Poročevalec: Sergio Gaetano Cofferati
JURI
 
Nadzor nabave in posedovanja orožja
PoročiloA8-0251/2016 ***I
Poročevalec: Vicky Ford
IMCO
 
Izrabljena vozila, odpadne baterije in akumulatorji ter odpadna električna in elektronska oprema
PoročiloA8-0013/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
 
Odpadki
PoročiloA8-0034/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
 
Odlaganje odpadkov na odlagališčih
PoročiloA8-0031/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
 
Embalaža in odpadna embalaža
PoročiloA8-0029/2017 ***I
Poročevalec: Simona Bonafè
ENVI
 
Enakost žensk in moških v Evropski uniji v obdobju 2014–2015
PoročiloA8-0046/2017
Poročevalec: Ernest Urtasun
FEMM
 
Enako obravnavanje moških in žensk pri dostopu do blaga in storitev ter oskrbi z njimi
PoročiloA8-0043/2017
Poročevalec: Agnieszka Kozłowska-Rajewicz
FEMM
 
Sredstva EU za enakost spolov
PoročiloA8-0033/2017
Poročevalec: Clare Moody
FEMM
 
Posledice velepodatkov za temeljne pravice
PoročiloA8-0044/2017
Poročevalec: Ana Gomes
LIBE
 
Minimalni standardi za zaščito gojenih kuncev
PoročiloA8-0011/2017
Poročevalec: Stefan Eck
AGRI
 
 
14-03-2017 -
15:00 - 23:00
Razprave
 
 
Pravilo globalne prepovedi („global gag rule“)
 
Prednostne naloge EU za zasedanja Sveta OZN za človekove pravice v letu 2017
 
Zakonodaja o živilih in krmi, pravila o zdravju in dobrobiti živali ter zdravju rastlin in fitofarmacevtskih sredstvih
PoročiloA8-0022/2017 ***II
Poročevalec: Karin Kadenbach
ENVI
 
Spremljanje priporočil odbora TAXE in posodobitev reforme skupine za kodeks ravnanja za obdavčitev podjetij
 
Smernice za proračun 2018 – oddelek III
PoročiloA8-0060/2017
Poročevalec: Siegfried Mureşan
BUDG
 
Huda neustrezna prehranjenost in preteča lakota v Nigeriji, Somaliji, Južnem Sudanu in Jemnu
 
Uporaba frekvenčnega pasu 470–790 MHz v Uniji
PoročiloA8-0327/2016 ***I
Poročevalec: Patrizia Toia
ITRE
 
 
 
15-03-2017 -
09:00 - 11:50
PREDNOSTNA RAZPRAVA
 
 
Sklepi z zasedanja Evropskega sveta z dne 9. in 10. marca 2017, vključno z rimsko izjavo
 
 
15-03-2017 -
12:00 - 14:00
GLASOVANJE, ki mu sledi obrazložitev glasovanja
 
 
Sporazum med EU in Brazilijo: spremembe ugodnosti na seznamu ugodnosti Hrvaške v okviru njenega pristopa
PoročiloA8-0052/2017 ***
Poročevalec: José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra
INTA
 
Začetek avtomatizirane izmenjave podatkov iz registrov vozil na Danskem
PoročiloA8-0051/2017 *
Poročevalec: Maria Grapini
LIBE
 
Začetek avtomatizirane izmenjave podatkov o DNK v Grčiji
PoročiloA8-0053/2017 *
Poročevalec: Claude Moraes
LIBE
 
Zakonodaja o živilih in krmi, pravila o zdravju in dobrobiti živali ter zdravju rastlin in fitofarmacevtskih sredstvih
PoročiloA8-0022/2017 ***II
Poročevalec: Karin Kadenbach
ENVI
 
Uporaba frekvenčnega pasu 470–790 MHz v Uniji
PoročiloA8-0327/2016 ***I
Poročevalec: Patrizia Toia
ITRE
 
Ovire za prosto gibanje in delo državljanov EU na notranjem trgu
 
Odobritev Komisije za spremenjeni načrt Nemčije za uvedbo cestnin
PoročiloO-000152/2016 Evropska komisija
 
Smernice za proračun 2018 – oddelek III
PoročiloA8-0060/2017
Poročevalec: Siegfried Mureşan
BUDG
 
 
15-03-2017 -
15:00 - 23:00
Razprave
 
 
Tematska razprava - Evropska agenda za varnost: leto po napadih v Bruslju
 
Potrebna skrbnost uvoznikov v oskrbovalni verigi, ki uvažajo minerale in kovine z območij, prizadetih zaradi konfliktov, in območij z visokim tveganjem
PoročiloA8-0141/2015 ***I
Poročevalec: Iuliu Winkler
INTA
 
Pregled uredbe o statutu in financiranju evropskih političnih strank in evropskih političnih fundacij
PoročiloO-000007/2017 Evropska komisija AFCO
 
Ustavne, pravne in institucionalne posledice skupne varnostne in obrambne politike: možnosti, ki jih nudi Lizbonska pogodba
PoročiloA8-0042/2017
Poročevalec: Michael Gahler
Poročevalec: Esteban González Pons
AFCO AFET
 
Celostna politika EU za Arktiko
PoročiloA8-0032/2017
Poročevalec: Urmas Paet
Poročevalec: Sirpa Pietikäinen
ENVI AFET
 
Poročilo o Črni gori za leto 2016
PoročiloA8-0050/2017
Poročevalec: Charles Tannock
AFET
 
E-demokracija v EU: potencial in izzivi
PoročiloA8-0041/2017
Poročevalec: Ramón Jáuregui Atondo
AFCO
 
 
 
16-03-2017 -
09:00 - 11:50
Razprave
 
 
Okvir Unije za zbiranje, upravljanje in uporabo podatkov v ribiškem sektorju
PoročiloA8-0150/2016 ***I
Poročevalec: Marco Affronte
PECH
 
Razprave o primerih kršitev človekovih pravic, demokracije in načela pravne države (člen 135 Poslovnika)
Zimbabve, primer pastorja Evana Mawarireja
Ukrajinski politični zaporniki v Rusiji in razmere na Krimu
Filipini, primer senatorke Leile M. de Lima
 
 
16-03-2017 -
12:00 - 14:00
GLASOVANJE, ki mu sledi obrazložitev glasovanja
 
 
Predlogi resolucij v zvezi z razpravami o primerih kršitev človekovih pravic, demokracije in načela pravne države (člen 135 Poslovnika)
 
Prednostne naloge EU za zasedanja Sveta OZN za človekove pravice v letu 2017
 
Potrebna skrbnost uvoznikov v oskrbovalni verigi, ki uvažajo minerale in kovine z območij, prizadetih zaradi konfliktov, in območij z visokim tveganjem
PoročiloA8-0141/2015 ***I
Poročevalec: Iuliu Winkler
INTA
 
Okvir Unije za zbiranje, upravljanje in uporabo podatkov v ribiškem sektorju
PoročiloA8-0150/2016 ***I
Poročevalec: Marco Affronte
PECH
 
Ustavne, pravne in institucionalne posledice skupne varnostne in obrambne politike: možnosti, ki jih nudi Lizbonska pogodba
PoročiloA8-0042/2017
Poročevalec: Michael Gahler
Poročevalec: Esteban González Pons
AFCO AFET
 
Celostna politika EU za Arktiko
PoročiloA8-0032/2017
Poročevalec: Urmas Paet
Poročevalec: Sirpa Pietikäinen
ENVI AFET
 
Poročilo o Črni gori za leto 2016
PoročiloA8-0050/2017
Poročevalec: Charles Tannock
AFET
 
E-demokracija v EU: potencial in izzivi
PoročiloA8-0041/2017
Poročevalec: Ramón Jáuregui Atondo
AFCO
 
 
16-03-2017 -
15:00 - 16:00
Razprave
 
 
Večje interpelacije
 
 
 
Predlog poročila med zasedanjem
 
 
PRIPOROČILO ZA DRUGO OBRAVNAVO o stališču Sveta v prvi obravnavi z namenom sprejetja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o izvajanju uradnega nadzora in drugih uradnih dejavnosti, da se zagotovi uporaba zakonodaje o živilih in krmi, pravil o zdravju in dobrobiti živali ter zdravju rastlin in fitofarmacevtskih sredstvih, ter o spremembi uredb Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 999/2001, (ES) št. 396/2005, (ES) št. 1069/2009, (ES) št. 1107/2009, (EU) št. 1151/2012, (EU) št. 652/2014, (EU) 2016/429 in (EU) 2016/2031, uredb Sveta (ES) št. 1/2005 in (ES) št. 1099/2009 ter direktiv Sveta 98/58/ES, 1999/74/ES, 2007/43/ES, 2008/119/ES in 2008/120/ES ter razveljavitvi uredb Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 854/2004 in (ES) št. 882/2004, direktiv Sveta 89/608/EGS, 89/662/EGS, 90/425/EGS, 91/496/EGS, 96/23/ES, 96/93/ES in 97/78/ES in Sklepa Sveta 92/438/EGS (Uredba o uradnem nadzoru)
Referenca: A8-0022/2017

Datum:
03-02-2017
Karin Kadenbach
ENVI
 
 
PRIPOROČILO ZA DRUGO OBRAVNAVO o stališču Sveta v prvi obravnavi z namenom sprejetja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o izvajanju uradnega nadzora in drugih uradnih dejavnosti, da se zagotovi uporaba zakonodaje o živilih in krmi, pravil o zdravju in dobrobiti živali ter zdravju rastlin in fitofarmacevtskih sredstvih, ter o spremembi uredb Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 999/2001, (ES) št. 396/2005, (ES) št. 1069/2009, (ES) št. 1107/2009, (EU) št. 1151/2012, (EU) št. 652/2014, (EU) 2016/429 in (EU) 2016/2031, uredb Sveta (ES) št. 1/2005 in (ES) št. 1099/2009 ter direktiv Sveta 98/58/ES, 1999/74/ES, 2007/43/ES, 2008/119/ES in 2008/120/ES ter razveljavitvi uredb Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 854/2004 in (ES) št. 882/2004, direktiv Sveta 89/608/EGS, 89/662/EGS, 90/425/EGS, 91/496/EGS, 96/23/ES, 96/93/ES in 97/78/ES in Sklepa Sveta 92/438/EGS (Uredba o uradnem nadzoru)
Referenca: A8-0022/2017

Datum:
03-02-2017
Karin Kadenbach
ENVI
 
POROČILO o celostni politiki Evropske unije za Arktiko
Referenca: A8-0032/2017

Datum:
08-02-2017
Sirpa Pietikäinen
Urmas Paet
ENVI AFET
 
PRIPOROČILO o osnutku sklepa Sveta o sklenitvi Sporazuma v obliki izmenjave pisem med Evropsko unijo in Federativno republiko Brazilijo v skladu s členom XXIV:6 in členom XXVIII Splošnega sporazuma o carinah in trgovini (GATT) 1994 glede spremembe ugodnosti na seznamu ugodnosti Republike Hrvaške v okviru njenega pristopa k Evropski uniji
Referenca: A8-0052/2017

Datum:
03-03-2017
José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra
INTA
 
 
POROČILO o celostni politiki Evropske unije za Arktiko
Referenca: A8-0032/2017

Datum:
08-02-2017
Sirpa Pietikäinen
Urmas Paet
ENVI AFET