Novinarska soba 

Plenarno zasedanje 
 

MEPs denounced hundreds of arrests by the Turkish government, carried out in an attempt to censor criticism over its military assault of Afrin, in a resolution on Thursday.

Plenarno zasedanje 
 

MEPs call for the immediate release of Oyub Titiev in Russia, condemn the death penalty in Egypt and urge Haiti to end child slavery.

Plenarno zasedanje 
AFCO 
 

Število evropskih poslancev naj bi se po izstopu Združenega kraljestva zmanjšalo s 751 na 705, izpraznjeni sedeži pa bodo na voljo za morebitne nove države članice.

Plenarno zasedanje 
 

The consequences of rising socio-economic inequalities for European citizens will be discussed by MEPs in a debate on Wednesday at 15.00.

Plenarno zasedanje 
IMCO 
 

Spletni kupci bodo imeli boljši čezmejni dostop do nakupa izdelkov, rezervacije hotela, najema avtomobilov ali nakupa vstopnic za glasbene festivale ali zabaviščne parke v Uniji.

       
 

Akreditacije za medije 

Novinarji, fotografi in avdiovizualne ekipe morajo za dostop in delo v poslopjih Evropskega parlamenta zaprositi za novinarsko akreditacijo in/ali posebno avdiovizualno akreditacijo.

FAQ 

Kako delajo poslanci EP, kakšna je njihova plača, kolikšne stroške imajo? Odgovori na ta in druga pogosto zastavljena vprašanja o delu Parlamenta in tekočih stroških so na voljo v razdelku o pogosto zastavljenih vprašanjih.

Kontaktirajte nas 

Tiskovno službo Evropskega parlamenta sestavlja ekipa tiskovnih predstavnikov, katerih naloga je pomagati novinarjem in jim priskrbeti podatke o delu in odločitvah v odborih in na plenarnem zasedanju.