Deli to stran: 

Z več kot 75 milijoni ogledov v tednu dni je film Izberi svojo prihodnost, del kampanje Evropskega parlamenta pred volitvami, dosegel izjemen domet.

Od objave v četrtek, 25. aprila, je triminutni film zabeležil več kot 75 milijonov ogledov (podatek z dne 2. maja ob 9. uri). Za institucionalno kampanjo so to edinstvene številke.

Film je podnaslovljen v vseh 24 uradnih jezikih EU, kot tudi v drugih jezikih Unije, različnih nacionalnih različicah istega jezika (skupno 32), dodatno pa še v petih pomembnih svetovnih jezikih (arabščini, kitajščini, ruščini, hindijščini in turščini). Poleg tega je bil s podporo Evropske zveze gluhih (EUD) preveden tudi v 31 znakovnih jezikov in mednarodni znakovni jezik.

Film je režiral nagrajeni režiser Frédéric Planchon, razvila in producirala pa izvajalec Parlamenta European Broadcast Partners in podizvajalec & Co./NoA. Dokumentira intenzivne, lepe in krhke trenutke ob rojstvu otroka. Skuša nas pripraviti k razmišljanju o tem, zakaj volimo. Vsa rojstva, prikazana v filmu, so del resničnih dokumentarnih posnetkov. Kot eden osrednjih delov predvolilne kampanje Evropskega parlamenta v letu 2019, poskuša film ozavestiti Evropejce o njihovih skupnih vrednotah, čustvih in odgovornostih. V besedah deklice, katere glas spremlja film: »Vsak od nas lahko pusti svoj pečat, a skupaj lahko dosežemo resnične spremembe.«

Kampanja Evropskega parlamenta vključuje tudi platformo tokratgremvolit.eu, s katero skuša na evropske volitve pozvati čim več posameznikov. Doslej se je vanjo vključilo več kot 270.000 ljudi.

Volitve v Evropski parlament bodo v vseh državah EU potekale med 23. in 26. majem.