Deli to stran: 

To sporočilo medijem zajema vse pomembne informacije, časovnico ter storitve Evropskega parlamenta, dostopne medijem v času volilnih dni in volilnega večera, 26. maja.

Časovnica objav volilnih podatkov 26. maja

Parlament bo ocene nacionalnih volilnih podatkov objavljal od 18. ure, prve projekcije sedežev v novem Parlamentu pa bodo glede na dostopne nacionalne podatke objavljene ob 20.15. Projekcije sedežev se bodo s prihodom ocen in uradnih rezultatov iz držav članic tekom volilnega večera posodabljale. Začasne rezultate na evropski ravni lahko pričakujemo okoli 23.15.

Oglejte si podrobno časovnico objav

Nabor AV storitev

Od četrtka, 23. maja, bodo v multimedijskem centru, na Europe by Satellite in na zaslonih plenarne dvorane v Bruslju na voljo posnetki glasovanja predsednikov Evropskega parlamenta, Evropske komisije in Evropskega sveta, vodij političnih skupin v Parlamentu, vodilnih kandidatov ter državljanov iz vse EU. Projekcije in rezultati bodo dostopni v obliki visokokakovostnih grafičnih animacij.

Informacije od države do države

Celovita zbirka volilnih pravil, časa volitev, list, kandidatov in preteklih rezultatov posameznih držav članic je na voljo tu.

Akreditacije

Novinarji, ki se želijo udeležiti volilnih dni v Evropskem parlamentu, morajo imeti posebno akreditacijo – zahtevo zanjo se odda prek spleta –, tudi imetniki akreditacije za spremljanje dela evropskih institucij. Posebna akreditacija za volilni večer, 26. maja, bo veljavna v obdobju od 23. do 27. maja.

Rok za akreditiranje je bil podaljšan. Vse že oddane zahteve ostajajo veljavne. Vsi prosilci bodo potrditev odobritve svojih zahtev prejeli pravočasno prek elektronske pošte. Status svoje zahteve lahko preverijo tudi na spletišču za registracijo.

Za pomoč se obrnite na pisarno za akreditacije medijev.

Tel. (+32) 498 98 35 44

V izogib čakalnim vrstam v nedeljo, 26. maja, bo prevzem posebnih akreditacij mogoč od 20. maja v pisarni Parlamenta za akreditacije medijev v Bruslju, zgradba Paul-Henri Spaak, Rue Wiertz.

Delovni čas pisarne za akreditacije:

Od ponedeljka, 20. maja, do petka, 24. maja: 8.00–18.00

Sobota, 25. maj: 10.00–18.00

Nedelja, 26. maj: 10.00–23.00

Delovni prostori za medije

Delovni prostori (približno 1000 mest): plenarna dvorana (PHS3A50), tiskovno središče (PHS0B01), Anna Politkovskaya (PHS0A50) in Anna Lindh (PHS1A02).

V vseh prostorih, v katerih bodo delali mediji, bodo na voljo rezultati v realnem času. Projicirani bodo na zaslonih in objavljeni na https://www.rezultati-volitve.eu/.

Vsi tiskovni predstavniki bodo na volilni večer za medijska poizvedovanja dostopni v posebni sobi (prostor Yehudi Menuhin).

Dostop do parkirišč na volilni večer

Parkirna mesta bodo dostopna za novinarje s posebno akreditacijo. Razdeljena bodo po načelu »first-come first-served«.

Delovni čas barov in menz v nedeljo, 26. maja

Samopostrežna restavracija za obiskovalce (PHS, nadstropje -1): 12.00–22.00, topla hrana

Organic Food Corner, Les Filles (ASP, pritličje): 15.00–22.00, topla hrana

Hemicycle Bar (PHS, tretje nadstropje): 10.00–24.00, hladna hrana

Press bar (PHS, pritličje): 10.00–24.00, hladna hrana