Deli to stran: 

To sporočilo medijem spominja na vse pomembne informacije, časovnico ter storitve, dostopne medijem v času volilnih dni in volilnega večera, 26. maja.

Delovni prostori za medije, delovni čas in sedeži

Na voljo bodo štirje delovni prostori:


  • Plenarna dvorana (PHS3A50):

Četrtek 12.00–22.00

Petek 12.00–22.00

Sobota 8.00–22.00

Nedelja od 9.00 do ponedeljka (27. maj) zvečer

 

  • Tiskovno središče (PHS0B01) |
  • Anna Politkovskaya (PHS0A50) | odprto ves čas od 23. do 27. maja
  • PHS 1A2 |

Vsi delovni prostori za medije bodo prejeli rezultate v realnem času, ki bodo projicirani na zaslonih in objavljeni na https://www.rezultati-volitve.eu/.

Delovni prostori v plenarni dvorani so bili zaradi omejenega števila sedežev že dodeljeni, in sicer glede na oddane prošnje in razpoložljivost. Plenarna dvorana bo kljub temu dostopna vsem registriranim medijem, ki bodo v njo lahko prihajali in odhajali kadarkoli, na primer za posvetovanje ali zamenjavo sodelavcev ter sledenje izjavam za medije vodij skupin ali vodilnih kandidatov.

Kar se tiče ostalih delovnih prostorov, lahko novinarji od danes, 23. maja, rezervirajo svoj sedež. To lahko storijo tako, da na želeni mizi pustijo list papirja z imenom medijske organizacije, za katero delajo.

Tiskovni predstavniki Parlamenta bodo za kakršnakoli medijska poizvedovanja na volilni dan dostopni v vseh delovnih prostorih za medije, kot tudi v posebni sobi (prostor Yehudi Menuhin – PHS, prvo nadstropje).

 

Posebne akreditacije

Od danes naprej je v uporabi poseben sistem za akreditacije za volilne dni, kar pomeni, da bodo v stavbo Parlamenta lahko vstopili le tisti, ki so se registrirali in pridobili akreditacijo. Če tega še niste storili, lahko zahtevate akreditacijo tu do petka do 17. ure.

Za pomoč se obrnite na pisarno za akreditacije medijev.

Tel. (+32) 498 98 35 44

V izogib čakalnim vrstam je posebne akreditacije mogoče prevzeti vnaprej, v pisarni Parlamenta za akreditacije medijev v Bruslju, zgradba Paul-Henri Spaak, Rue Wiertz.

 

Delovni čas pisarne za akreditacije:

Od četrtka, 23. maja, do petka, 24. maja: 8.00–18.00

Sobota, 25. maj: 10.00–18.00

Nedelja, 26. maj: 10.00–23.00

Podroben zemljevid vseh vhodov v Parlament, kot tudi delovnih prostorov za medije, je mogoče najti tu.

 

Časovnica in spletna stran z rezultati volitev

Parlament bo ocene nacionalnih volilnih podatkov objavljal v nedeljo, 26. maja, od 18. ure, prve projekcije sedežev v novem Parlamentu glede na dostopne nacionalne podatke in vzporedne volitve pa okoli 20.15 na www.rezultati-volitve.eu.

Projekcije sedežev se bodo s prihodom ocen in uradnih rezultatov iz držav članic tekom volilnega večera posodabljale. Začasne rezultate na evropski ravni lahko pričakujemo okoli 23.15.

Oglejte si podrobno časovnico objav

Na www.rezultati-volitve.eu boste našli nacionalne rezultate, sedeže po političnih skupinah in državah, razčlenitev po nacionalnih strankah in političnih skupinah, zastopanost spolov med poslanci ter volilno udeležbo. Prav tako boste lahko primerjali rezultate, preverjali večine ali prenesli svoj gradnik.

Celovita zbirka volilnih pravil, časa volitev, list, kandidatov in preteklih rezultatov posameznih držav članic je na voljo tu.


Nabor AV storitev

Europe by Satellite

Od 23. do 26. maja bo EbS prenašal posnetke glasovanja predsednikov Evropskega parlamenta, Evropskega sveta in Evropske komisije ter vodilnih kandidatov in vodij političnih skupin. Na voljo bodo tudi ambientalni posnetki z volišč po vsej Evropi in serija vizualnega gradiva, ki bo ponazarjala vrhunce zakonodajnega obdobja.

V nedeljo od 18. ure bo EbS objavljal visokokvalitetne grafike projekcij in rezultatov, kot tudi prihode in obstranske dogodke. EbS+ bo iz plenarne dvorane v Bruslju v živo prenašal volilni večer, vključno z odzivi vodij političnih skupin in vodilnih kandidatov. Okviren program je mogoče najti tu.

Multimedijski center

Vse videoposnetke in fotografije, povezane z volilnimi dnevi, je mogoče prenesti s te strani. Fotografije in videoposnetki bodo posodobljani avtomatično.

Izbor medijskih vrhuncev trenutnega zakonodajnega obdobja je na voljo tu.

Spletno pretakanje

Volilni večer bo mogoče spremljati tudi z uporabo spletnega pretakanja prek spletne strani Parlamenta od 17.45. Prenos bo na voljo tu in na spletni strani EbS.

Navodila za vgradne kode je mogoče najti tu.