• På tisdag kl 15, strax efter det att kommissionen formellt har antagit arbetsprogrammet, debatteras det i kammaren i Strasbourg. I debatten deltar förutom parlamentets ledamöter också kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och vice ordförande Frans Timmermans.

  • På onsdag väntas parlamentet anta EU:s budget för nästa år och tilläggsbudgetar för 2014. Den 8 december enades parlamentets och ministerrådets förhandlare om en kompromiss. Denna kompromiss måste formellt antas av rådet (på fredag) och sedan av parlamentets budgetutskott (på måndag) innan den slutligen kan antas i kammaren.

  • Inför toppmötet 18-19 december debatterar parlamentet förslaget att mobilisera 315 miljarder euro för att sätta fart på tillväxt, sysselsättning och konkurrenskraft. Investeringspaketet är huvudämnet under toppmötet, men även internationell utveckling och kampen mot ebola tas upp.

  • På onsdag tillkännager parlamentets talman Martin Schulz vem som har vunnit årets Luxpris under en ceremoni i kammaren i Strasbourg. Årets finalister är Razredni sovražnik (Class enemy) av Rok Biček (Slovenien), Bande de filles (Girlhood), av Céline Sciamma (Frankrike) och Ida, av Paweł Pawlikowski (Polen/Danmark). Parlamentets ledamöter kan rösta på sin favoritfilm fram till tisdag.

  • Parlamentet utser Europeiska ombudsmannen i en sluten omröstning på tisdag. Europeiska ombudsmannens uppdrag är att undersöka klagomål om administrativa missförhållanden i alla EU:s institutioner och organ. Den sittande ombudsmannen Emily O'Reilly från Irland är den enda kandidaten för perioden 2014-2019.

  • På onsdag röstar parlamentet om sin officiella ståndpunkt i frågan om Palestina bör erkännas som stat eller inte.

  • På tisdag väntas parlamentet ge sitt samtycke till associationsavtalet mellan EU och Georgien. Avtalet innebär att parterna närmar sig politiskt och integreras ekonomiskt, bland annat genom att de öppnar upp sina respektive marknader för varandra.

  • Den amerikanska senatens avslöjanden om att USA:s underrättelsetjänst CIA efter terrorattacken den 11 september 2001 använt tortyr och andra omänskliga eller förnedrande metoder mot internerade personer är temat för en debatt i kammaren på onsdag kl 15. Ledamöterna väntas också ta upp olika EU-länders eventuella inblandning.

  • Europaparlamentets idéer om hur man ska förhindra fler dödsfall i Medelhavet och arbeta fram en gemensam EU-strategi för migration finns beskrivna i ett resolutionsförslag som ledamöterna tar ställning till på onsdag. Där föreslås bland annat att man ska se till att EU-länderna är solidariska och delar ansvaret rättvist sinsemellan, ekonomiskt stöd till sökning och räddning till havs, att man inrättar säkra och lagliga asylvägar samt krafttag mot människosmugglare.

  • Ett antal andra ärenden behandlas också under veckans plenarsammanträde.