På förstasidan 

Featured 

Video om  5 punkter från kammarens sammanträde i Strasbourg        

Här är veckans höjdpunkter från kammaren 

EU-frågor 
 

Ledamöterna valde von der Leyen till EU-kommissionsordförande, diskuterade prioriteringarna för rådets ordförandeskap 2019 och granskade frågor om mänskliga rättigheter.

Nyhetsgrafik: Ta en titt på Europaparlamentets nyckelspelare.        

EU-frågor 
 

Parlamentets ledamöter valde Europaparlamentets talman, vice talmän och kvestorer i juli 2019. Ta reda på vilka som fick de viktiga uppdragen i vår nyhetsgrafik.

Dela denna sida på Twitter

År 1990 tackade vinnaren av #Sacharovpriset Nelson Mandela Europa för att ha hjälpt honom stoppa apartheid i Sydafr… https://t.co/jVdty8owu8

Se även: 

Kammaren i fågelperspektiv        

EU-frågor 
 

Mellan den 23 och 26 maj gick 200 miljoner väljare i de 28 EU-länderna till rösturnorna för att välja ledamöter till Europaparlamentet.

cover picture for article        

EU-frågor 
 

Parlamentet spelar en nyckelroll vid tillsättningen av ny kommissionsordförande. Kolla in vår nyhetsgrafik om hur det går till.

Närbild Sassoli        

EU-frågor 
 

Den italienske socialdemokraten David Sassoli valdes till talman av Europaparlamentets ledamöter den 3 juli efter två omröstningsomgångar.

Livesändning från valet i kammaren av ny talman        

EU-frågor 
 

Följ live när ledamöter röstar fram ny talman. Talmannen styr parlamentets verksamhet och leder plenarsessionerna.

Diagram        

EU-frågor 
 

Efter ökningen av valdeltagandet i 2019 års EU-val, är det nu dags att bestämma de politiska grupperna och besluta om nästa ordförande i EU-kommissionen.

Young people are working in a coworking space. Photo by CoWomen on Unsplash        

Samhälle 
 

Ungdomsarbetslöshet fortsätter vara en prioriterad utmaning för Europa. Ta reda på vad EU gör för att hjälpa till att tackla det.

Klimatförändringarna kommer att påverka alla. Bild som illustrerar hur klimatförändringarna påverkar isarna vid nord- och sydpolen så att havsnivåerna stiger när de smälter. Foto: Ezra Comeau-Jeffrey/Unsplash        

Samhälle 
 

Europaparlamentet prioriterar kampen mot klimatförändringarna. Här kan du läsa mer om de lösningar som EU och parlamentet arbetar på.

E-postnotis 

Anmäl dig och få uppdateringar om dina favoritämnen