Dela den här sidan: 

Access to video:   
Strålkastarljuset under veckans plenarsession var på läget i Ukraina sedan president Janukovytj störtats, koldioxidutsläpp från nya bilar och skåpbilar samt sätt att avskräcka unga människor från att börja röka.        
Strålkastarljuset under veckans plenarsession var på läget i Ukraina sedan president Janukovytj störtats, koldioxidutsläpp från nya bilar och skåpbilar samt sätt att avskräcka unga människor från att börja röka. 

Den andra plenarsessionen i Strasbourg under februari månad gick av stapeln den 24-27 februari. Strålkastarljuset var på läget i Ukraina sedan president Janukovytj störtats, koldioxidutsläpp från nya bilar och skåpbilar samt sätt att avskräcka unga människor från att börja röka. Tjeckiens president Miloš Zeman besökte också parlamentet.

Vid sessionens öppnande hölls en tyst minut för offren för den våldsamma vedergällningen i Ukraina.


Fonden för de sämst ställda fick stöd av parlamentet. Trots invändningar från medlemsländer får den en budget på 3,5 miljarder euro för åren 2014-2020, vilket tryggar livsmedel, grundläggande materiell hjälp och social trygghet till EU:s fattigaste.


De nordiska länderna stod modell när Europaparlamentet krävde i en icke-bindande resolution att medlemsländerna ska minska prostitution genom att straffa kunderna inte de prostituerade.


Förslaget till tobaksdirektiv som antogs av ledamöterna ställer krav på att alla cigarettpaket ska förses med en bildvarning som täcker 65 procent av förpackningens yta. E-cigaretter ska regleras antingen som läkemedel om de säger sig hjälpa rökare att sluta, eller som tobaksprodukter.


Utrustning för nödsamtal som automatiskt anropar räddningstjänst vid bilolyckor, så kallat eCall-system, måste bli standard i alla nya lättare lastbils- och bilmodeller från 2015 sade ledamöter också.


Parlamentet gav också sitt stöd till nya regler som syftar till att sänka koldioxidutsläppen från bilar till 95 gram/km för nya bilar år 2020.


Regler som gör det lättare för nationella myndigheter att frysa och konfiskera brottslingars tillgångar i hela EU godkändes vidare av parlamentet.


Alla webbplatser som hanteras av offentliga organ måste vara tillgängliga för alla, inklusive äldre eller funktionshindrade enligt ett nytt lagförslag som fick parlamentets uppbackning. Över 167 miljoner EU-medborgare har svårigheter att besöka offentliga webbplatser för att använda olika allmänna tjänster.


Illegala migranter från EU till Turkiet och från Turkiet till EU kommer att återsändas enligt ett nytt avtal om återtagande mellan de båda parterna. Avtalet undertecknades av EU och Turkiet i december och fick nu parlamentets stöd.


Nya regler ska förbättra konkurrensen i tågsektorn. Nya och små operatörer ska få bättre tillgång till järnvägsnätet, samtidigt som komplicerade auktoriseringsprocedurer för använda tågvagnar och lok förenklas.