Sjätte dagen av utfrågningar i #EPhearings2014 

 
 

Dela den här sidan: 

Följ dagens utfrågningar 

Europaparlamentets utfrågningar av nominerade kommissionärer är på sin sjätte dag, då de två kommissionärskandidaterna, Jyrki Katainen och Frans Timmermans, äntrar podiet. Katainen intervjuas av de berörda utskotten, medan Timmermans ska höras på ett möte med gruppledarna som är öppet för alla ledamöter. Det blir också en extrainsatt utfrågning av Jonathan Hill. Följ utfrågningarna live på vår webbplats och följ debatten via parlamentets olika kanaler i sociala medier.

Utfrågningarna av de nominerade till Junckers kommission inleddes den 29 september. Läs våra sammanfattningar på Storify för att ta reda på mer om utfrågningarna som redan hållits.


Idag, tisdag den 7 oktober, kommer följande utfrågningar att äga rum (alla tider anges i centraleuropeisk tid, CET):


Jyrki Katainen (Finland) har nominerats som vice ordförande för jobb, tillväxt, investering och konkurrenskraft. Han frågas ut av Ekonomiutskottet, Sysselsättningsutskottet, Industriutskottet, Transportutskottet samt Utskottet för regional utveckling. Utfrågningen startar 10.00, följ den live här.


Frans Timmermans (Nederländerna) har nominerats som vice ordförande med ansvar för bättre lagstiftning, kontakter mellan institutionerna, rättsstatsprincipen och stadgan om de grundläggande rättigheterna. Han intervjuas av Talmanskonferensen, i ett öppet möte där alla ledamöterna kan närvara. Utfrågningen startar klockan 14.30, följ den live här.


Det blir en ytterligare extrainsatt utfrågning av Jonathan Hill (Storbritannien). Han har nominerats som kommissionär för finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknadsunionen. Utfrågningen som organiseras av utskottet för ekonomi och valutafrågor börjar klockan 13.00, följ den live här.


Du kan följa reaktionerna från de politiska grupperna på utfrågningarna via deras webbplatser. Klicka på den politiska gruppens namn: EPP, S&D, ECR, ALDE, GUE/NGLGröna/EFA och EFDD.

För att läsa mer om utfrågningarna, klicka på länkarna till höger.


Storify-sammanfattningar efteråt

Missade du någon utfrågning? Läs våra Storify-sammanfattningar som kommer att finnas tillgänglig via våra plattformar i sociala medier efter varje utfrågning. Du kan också hålla dig uppdaterad genom att följa hashtaggen #EPhearings2014 påTwitter.