Dela den här sidan: 

Artiklar 

EP plenary debate: State of play of negotiations with the United Kingdom        
Pressmeddelande 

Pressmeddelande 

Eftersom det inte gjorts tillräckliga framsteg inom EU:s prioriteringsområden i Brexitförhandlingarna är det ännu för tidigt att börja förhandla om framtida förbindelser mellan parterna.

Video om Irland efter Brexit        

Parlamentet kräver att Irlands unika läge, inklusive frågan om fred i Nordirland, måste behandlas i Brexitförhandlingarna.

Artiklar 

UK referendum: European Parliament debate on outcome and consequences        
Pressmeddelande 

Pressmeddelande 

I samband med öppnandet av det extrainsatta plenarsammanträdet på tisdagen sa Europaparlamentets talman Martin Schulz att det var första gången som kammaren sammankallats så hastigt. Samtidigt pekade han också på att utgången av den brittiska folkomröstningen var oväntad. Talmannen välkomnade också Storbritanniens EU-kommissionär Jonathan Hill, tackade honom för allt hans arbete och för beslutet av avgå. Jonathan Hill hade nämligen kampanjat för att Storbritannien skulle stanna kvar i EU.

Artiklar 

Conference of Presidents after the UK government’s triggered of Article 50 TEU        
Pressmeddelande 

Pressmeddelande 

Parlamentets talmanskonferens (talman och de politiska gruppledarna) ställde sig på onsdagen bakom en resolution som slår fast kraven för att parlamentet ska kunna godkänna ett slutgiltigt avtal mellan EU och Förenande konungariket Storbritannien och Nordirland om landets utträde ur EU. Texten, som har utarbetats av fyra politiska grupper och parlamentets utskott för konstitutionella frågor, väntas därefter debatteras och röstas om av hela kammaren på onsdag nästa vecka.