Samhälle 

Artiklar i denna kategori 

cover picture for international women's day        

Samhälle 
 

Kvinnor bör spela en framträdande roll i politiken, men hur ser fördelningen ut i Europaparlamentet. Lär dig mer i vår grafik nedan.

En person läser jobbannonser © AP Images/European Union - EP        

Samhälle 
 

EU försöker se till att tre fjärdedelar av alla i åldern 20–64 har ett jobb senast år 2020. Så vad gör EU för att minska arbetslösheten och bekämpa fattigdomen?

Res med ditt sällskapsdjur i Europa        

Samhälle 
 

Ditt husdjur kan följa med när du åker på semester till ett annat EU-land, men det finns vissa regler att ha koll på. Läs mer om vad som gäller.

I förgrunden, en man och en kvinna, i det grunda vattnet med flytvästar. I bakgrunden  ytterligare flyktingar samt räddningspersonal ©UNHCR/Achilleas Zavallis        

Samhälle 
 

Migration innebär utmaningar och möjligheter för Europa. Läs mer om hur EU hanterar flykting- och asylsituationen.

Grafik om migration        

Samhälle 
 

Den rekordstora migrationen som vi upplevde i EU 2015 och 2016 har minskat, men hur ser den ut idag? Få den senaste statistiken i vår nyhetsgrafik.

A photo of a radiology. Photo by Owen Beard on Unsplash        

Samhälle 
 

EU bidrar till bättre folkhälsa genom att finansiera åtgärder och stifta lagar som rör till exempel livsmedel, sjukdomsbekämpning, luftkvalitet osv.

Young people are working in a coworking space. Photo by CoWomen on Unsplash        

Samhälle 
 

Ungdomsarbetslöshet fortsätter vara en prioriterad utmaning för Europa. Ta reda på vad EU gör för att hjälpa till att tackla det.

Klimatförändringarna kommer att påverka alla. Bild som illustrerar hur klimatförändringarna påverkar isarna vid nord- och sydpolen så att havsnivåerna stiger när de smälter. Foto: Ezra Comeau-Jeffrey/Unsplash        

Samhälle 
 

Europaparlamentet prioriterar kampen mot klimatförändringarna. Här kan du läsa mer om de lösningar som EU och parlamentet arbetar på.