Direktlänk till huvudmenyn (tryck på returtangenten)
Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen")
Direktlänk till lista över andra webbplatser (tryck på returtangenten)

Euroscola - Europaparlamentariker för en dag

Övrigt Artikel - Utbildning13-07-2012 - 10:13
 
Genom Euroscola får europeiska skolelever åka till Strasbourg för att debattera och diskutera olika ämnen   Genom Euroscola får europeiska skolelever åka till Strasbourg för att debattera och diskutera olika ämnen

Vad gör egentligen en EU-ledamot och vilken roll har Europaparlamentet? De senaste 20 åren har unga européer genom Euroscola-projektet fått chansen att för en dag kliva in i Europaparlamentet och lära sig mer om europeisk integration. Efter varje plenarsession möts ungefär 480 gymnasiestudenter i åldrarna 16-18 år i Strasbourg för att på plats diskutera och debattera EU-politik. Läs mer om detta unika projekt på Euroscolas nya webbplats.


Euroscola är ett tillfälle för studenterna att diskutera och debattera aktuella frågor med jämnåriga från andra länder. Som arbetsspråk används engelska, franska och tyska.


Gymnasieklasser tävlar på nationell nivå om att delta i Euroscola. Urvalet görs av Europaparlamentets informationskontor i medlemslandet.


På Euroscolas nya webbplats hittar du mer information om hur du ansöker och annan praktisk information om Euroscola. Euroscola finns nu också på Facebook.

Ref. : 20120706STO48460