Direktlänk till huvudmenyn (tryck på returtangenten)
Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen")
Direktlänk till lista över andra webbplatser (tryck på returtangenten)

Parlamentet röstar om nya EU-kommissionen

Plenarsammanträde Artikel - Institutioner22-10-2014 - 09:57
 
Nyhetsgrafik   Så väljs den nya kommissionen

Alla de tilltänkta kommissionärerna har nu frågats ut av parlamentet. På onsdag beslutar ledamöterna om huruvida den nya kommissionen, ledd av ordföranden Jean-Claude Juncker, ska godkännas. I en debatt innan omröstningen har de också möjlighet att säga vad de tycker om Junckers program för de kommande fem åren. Du kan följa debatten och omröstningen live via vår webbplats.


Från den 29 september till den 20 oktober har parlamentets utskott ställt frågor till kommissionärskandidaterna under tre timmar långa utfrågningar, för att kunna bedöma kandidaternas kompetens.


För en sammanfattning av utfrågningarna, se vår särskilda sida, med filmer, bilder och bakgrundsinformation. Sök efter kommentarer på Twitter med hashtaggen #EPhearings2014.


Den 22 oktober presenterar kommissionsordförande Jean-Claude Juncker sitt nya team av kommissionärer för parlamentet och debatterar den nya kommissionens arbetsprogram med ledamöterna.


Efter debatten röstar ledamöterna om huruvida de godkänner eller underkänner den nya kommissionen som helhet. Om kommissionen får grönt ljus påbörjar den sitt arbete den 1 november. Kommissionen väljs för en femårsperiod.


Du kan följa debatten och omröstningen live via vår webbplats.

 

För mer information om hur den nya EU-kommissionen väljs, se vår nyhetsgrafik.

Ref. : 20141017STO74416