Direktlänk till huvudmenyn (tryck på returtangenten)
Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen")
Direktlänk till lista över andra webbplatser (tryck på returtangenten)

Nyhetsgrafik

 

Twittercity: Din interaktiva guide till Europaparlamentet på Twitter

Information19-05-2016 - 16:25
Svårt att hitta bland Europaparlamentets alla Twitterkonton? Kolla in vår interaktiva karta.

Det snabbaste sättet att få uppdateringar om beslut som fattas i Europaparlamentet är via Twitter. Med sina 140 tecken långa meddelanden har det sociala nätverket blivit det främsta alternativet för politiker, journalister och andra nyhetstörstande. Men hur ska du hitta vilka som är de mest relevanta för dig bland Europaparlamentets närmare hundra olika konton? Vår uppdaterade interaktiva Twitterkarta visar dig vägen.


Intervjuer, pressmeddelande, de senaste röstresultaten från de parlamentariska utskotten, videor från EuroparlTV eller bakgrundsbriefingar från Europaparlamentets utredningstjänst – du hittar allt via Europaparlamentets Twitterkonton.


Kartan är utformad som en lokaltrafikskarta, där linjerna visar grupper av konton. Klicka på kontot för att komma till respektive profilsida på Twitter.


Nyheter på svenska

På den ljusblåa linjen hittar du Europaparlamentets alla centrala konton, med de senaste artiklarna och de senaste intervjuerna med ledande Europaparlamentariker på ditt språk.


Lokala tweets

Den mörkblåa linjen knyter ihop Twitterkonton för Europaparlamentets alla nationella informationskontor, med lokala nyheter och aktiviteter i medlemsländerna.


Utskottsnyheter

Twitterkontona för 20 parlamentsutskott, 2 underutskott och från en undersökningskommitté hittar du på den orangea linjen. Du kan hitta de senaste röstresultaten, pressmeddelandena och påminnelser om kommande möten. De är också ett bra sätt att komma i kontakt med pressekreterarna.


Mediatjänster

På den lite kortare gröna linjen hittar du olika mediatjänster som Europaparlamentet erbjuder, det centrala presskontot, Europaparlamentets talesperson, senaste bilder och senaste videor.


Evenemang och mer

Twitterkontona för Europeiska Karlspriset för unga, Europeiska ungdomsevenemanget och andra parlamentskonton, hittar du på den lila linjen.

Ref. : 20140327IFG40008