Direktlänk till huvudmenyn (tryck på returtangenten)
Gå till innehållet på sidan (tryck på "Välkommen")
Direktlänk till lista över andra webbplatser (tryck på returtangenten)

Nyhetsrummet

Kultur och utbildning

 

"Ramverk" – juryns gästfotografvinnare i juni

Övrigt Utveckling och samarbete / Ungdom02-07-2015 - 16:46
Arbetare på en tunnelbanestation i Bryssel ©Nati Esmel  

Klara, färdiga.. plåta. Under året välkomnar vi dig att delta I vår fototävling, inspirerad av Europaåret för utvecklingssamarbete 2015. Fram till september kommer vi att presentera olika nya, utvecklingsrelaterade ämnen. Skicka din bild, inspirerat av månadens tema, tillsammans med anmälningsblanketten, och du kan bli inbjuden till Strasbourg för att göra ett fotoreportage. (Läs mer: "Ramverk" – juryns gästfotografvinnare i juni )

 
Grupp ledamöter står mot räcken  

Den 18 och 19 juni besöker ledamöter från jordbruks-, industri- och handelsutskotten världsutställningen i Milano, vars tema är ”Feeding the planet. Energy for life”. Syftet med besöket är att främja insatserna för att förbättra livsmedelssäkerheten, inte bara på EU-nivå utan även på global nivå, att bekämpa matsvinnet och att uppmuntra hälsosammare livsstil. Läs mer via våra länkar. (Läs mer: Delegater från Europaparlamentet besöker världsutställningen i Milano )

 

Europeiska ungdomsevenemanget kommer tillbaka 2016

Övrigt Utbildning / Ungdom19-06-2015 - 14:38
Ungdomar i kammaren i Strasbourg  

Ryktena stämmer, EYE är tillbaka! Andra utgåvan av Europeiska ungdomsevenemanget, #EYE2016, söker unga entusiastiska människor och organisationer som skulle vilja vara med och forma programmet för EYE2016. Häng med oss på Facebook för alla nyheter om EYE och håll dig uppdaterad… Vi ses 2016! (Läs mer: Europeiska ungdomsevenemanget kommer tillbaka 2016 )

 

Fifa - Parlamentet kräver ny tillförordnad ordförande

Plenarsammanträde Idrott11-06-2015 - 12:40
Fifa-loggan på högkvarteret i Zürich  

Europaparlamentet beklagar att den senaste tidens korruptionsanklagelser mot Internationella fotbollsförbundet Fifa allvarligt har skadat internationell fotbolls trovärdighet och integritet. I en resolution ledamöterna antog på torsdagen kräver parlamentet nolltolerans mot korruption inom fotbollen och betonar att djupgående strukturreformer inom Fifa behövs omedelbart. (Läs mer: Fifa - Parlamentet kräver ny tillförordnad ordförande )

 

"Gästfotograf"-tävlingen: Juryns vinnare i maj – "Tyst flod"

Övrigt Institutioner / Utveckling och samarbete / Information03-06-2015 - 12:03
En båt som stillsamt driver på en flod © Cláudia Batista "Silent river"/www.facebook.com/claudiabatistafotografia  

Klara, färdiga.. plåta. Under året välkomnar vi dig att delta I vår fototävling, inspirerad av Europaåret för utvecklingssamarbete 2015. Varje månad till och med september kommer vi att presentera ett nytt, utvecklingsrelaterat ämne. Skicka din bild, inspirerat av månadens tema, tillsammans med anmälningsblanketten, och du kan bli inbjuden till Strasbourg för att göra ett fotoreportage. (Läs mer: "Gästfotograf"-tävlingen: Juryns vinnare i maj – "Tyst flod" )

 
Närbild Sehnalová  

Tänk dig att du råkar ut för en bilolycka, utan att du kan ringa efter hjälp. Snart kan din bil göra det för dig. Europaparlamentet debatterar på måndagen och röstar på tisdagen införandet av eCall, automatiska nödsignalsystem för bilar. Föredragande Olga Sehnalová (S&D, Tjeckien) förklarade efter utskottsomröstningen den 17 mars för oss varför eCall behövs, hur informationen skyddas och vad kostnaden blir för konsumenterna. (Läs mer: Ett gemensamt system för nödanrop i bilar: Intervju med Olga Sehnalová om eCall )

 
Europeisk film i den digitala tidsåldern: Hur nå en större publik? Nyhetsgrafik - Kultur24-04-2015 - 21:19

Att nå en större publik är en central utmaning för europeisk film, ofta begränsad till distribution i hemlandet. Den europeiska filmindustrin har ett stort inflytande över såväl Europas kulturella landskap som sysselsättning och ekonomisk tillväxt. För att hjälpa Europa att möta utmaningen kommer ledamöter att den 27 april diskutera och den 28 april att rösta i kammaren om hur europeisk film kan nå bredare publik, och bättre tävla mot USA. Se vår nyhetsgrafik för mer information. (Läs mer: Europeisk film i den digitala tidsåldern: Hur nå en större publik? )

 
 

Prenumerera, diskutera, skicka! Europaparlamentet på Reddit

Övrigt Information12-03-2015 - 14:08
Europaparlamentet i Strasbourg, kort informationstext om Reddit  

Europaparlamentets närvaro i sociala medier har berikats med ytterligare en plattform. Du kan nu hitta oss på Reddit, eller som många användare känner det som ”internets förstasida”. På Europaparlamentets sida på Reddit kan du ta del av information och diskutera parlamentets och utskottens arbete. Var med, kommentera och bidra med länkar och källor på r/europeanparliament. (Läs mer: Prenumerera, diskutera, skicka! Europaparlamentet på Reddit )

 

Utforska, läs och upptäck: 100 böcker om Europa

Övrigt Kultur04-03-2015 - 18:15
Schulz i talarstolen, framför deltagare  

Europaparlamentet presenterar ett urval av böcker, studier och vetenskapliga verk som handlar om de idéer som europeisk integration och politisk filosofi bygger på. På en särskild webbplats kan läsare upptäcka böcker på flera olika språk, från författare från hela Europa. Syftet med projektet är att presentera idéerna och människorna bakom den europeiska integrationen, vilka också kan hjälpa oss hitta lösningar på de utmaningar Europa nu står inför. (Läs mer: Utforska, läs och upptäck: 100 böcker om Europa )